Alle Nieuwsberichten

Zoeken

Zoek in teksten

57 Nieuwsberichten gevonden

Sorteer op: Publicatie - Kopregel
Eerste | Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende | Laatste
PublicatieKopregel
19-09-2023Wat trekt mensen aan tot BDSM?

In een onderzoek gedaan naar de intrensieke motivatie van mensen, naar de aantrekkingskracht van BDSM, kwamen als redenen naar voren:

1.)  Het gevoel dat je altijd al met BDSM bezig was geweest en niet kon verklaren waarom . Bij deze mensen ontstond de interesse in BDSM al op zeer jonge leeftijd, maar het is pas iets dat later seksueel wordt. Voorbeelden hiervan zijn: 'Toen ik een kind was, heb ik mezelf vastgebonden en geblinddoekt - ik weet gewoon de redenen niet' en 'vastgebonden, geblinddoekt en geslagen worden zijn seksuele fantasieën die ik al koesterde lang voordat ik geïnteresseerd was in seks zelf.' Deze mensen hadden het gevoel dat ze eenvoudigweg “geboren” of “bedraad” waren om met BDSM bezig te zijn.

2.)  Een besef op latere leeftijd dat men van BDSM hield, maar een erkenning dat het een aangeboren aspect was . Deze mensen hadden de neiging om het gevoel te hebben dat dit iets was waar ze altijd al mee bezig waren, maar ze verborgen of ontkenden het tot een bepaald punt in de volwassenheid. Een voorbeeld hiervan was: "Ik heb lange tijd in ontkenning gezeten en heb mijn seksualiteit feitelijk jarenlang verborgen gehouden." 

3.)  Het gebruik van BDSM om evenwicht te zoeken of om met psychische problemen om te gaan . Voor mensen in deze groep dreef hun persoonlijke geschiedenis hen tot BDSM als een vorm van zelfgenezing of therapie. Voorbeelden hiervan zijn: “Ik heb mijn ‘problemen’ aangepakt en mezelf genezen” en “De endorfines uit aanhoudende pijn helpen bij de bipolariteit, op een vergelijkbare manier als sporten.” Met andere woorden: deze personen hadden het gevoel dat ze vanwege hun psychologie vatbaar waren voor BDSM.

Wat de reden ook moge zijn, BDSM is nog steeds geen onderwerp waar je vrijuit met iedereen over kunt praten. En misschien hoeft dat ook niet, maakt dat het juist wel spannend.
Een artikel deze maand in Linda geeft zo'n spannend kijkje voor de lezers. Met de tekst "Als ik bijna klaar kom vraag ik toestemming voor een orgasme." zou dat zo maar een verhaal kunnen zijn van BDSMzaken. 

bron: www.sexandpsychology.com

01-09-2023En de winnaar is..

Met het juiste antwoord op de vraag: uit hoeveel deelnemers bestaat het supportteam van BDSMzaken, namelijk 8. Heeft Kolibrie75 het boek Nia gewonnen. We wensen je veel leesplezier! 

19-08-2023Blauwe plekken

Net uitgekomen bij uitgeverij Ellessy: 'Blauwe Plekken.' Een krachtige roman die stof geeft tot nadenken.  Jurist Zilla Jongzeel worstelt met haar onderdanige en masochistische gevoelens. Ze vraagt zich af: hoe geëmancipeerd ben ik als deze verlangens voortdurend door mijn lijf razen? 

De auteur, Sidney Raven, dankt in haar dankwoord de deelnemers van bdsmzaken, voor hun openhartige verhalen en dagboeken.  'Inzicht in jullie gedachten, gevoelens en worstelingen zijn belangrijk geweest voor het schrijven van dit boek.' 

'Blauwe Plekken' ligt nu in de winkel en is hier verkrijgbaar of te bestellen bij de lokale boekhandel. Zowel in print als in e-boek. 

Met dank aan de schrijfster van dit boek; de boekenclub van BDSMzaken krijgt een exemplaar om te lezen en we mogen er ook één verloten aan een deelnemer van BDSMzaken.
Om het boek te winnen beantwoord je de volgende vraag:
Wat is het beroep van de man van de hoofdrolspeelster?
Het antwoord mag je sturen naar luce.  Uit de deelnemers met het goede antwoord zal 1 oktober een winnaar worden geloot. De winnaar maken we bekend op de frontpage. De winnaar krijgt het boek thuisgestuurd.

 

 

29-07-2023Good Boy

Een Japanse man gaat viraal nadat hij meer dan $ 15.000 aan een hyperrealistisch kostuum heeft uitgegeven, zodat hij zijn levenslange droom kon vervullen - om een ​​hond te worden.  De video werd in 8 dagen tijd al bijna 2 miljoen keer bekeken.

"Ik heb er een collie van gemaakt omdat het er echt uitziet als ik het aandoe," vertelde hondencosplayer Toko-San aan het lokale nieuwscentrum Mynavi over zijn outfit.

Toko-San beschreef zijn inspiratie om zijn eigen beste vriend te worden en zei: "Mijn favoriet zijn viervoetige dieren - vooral schattige dieren. Om een realistisch model te zijn besloot ik er een hond van te maken. Toko-San zei dat hij voor een collie-kostuum had gekozen omdat het lange haar de menselijke figuur kan verhullen - wat toevallig ook zijn favoriete hondenras is. Hieronder de link naar het filmpje op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=MA4UhxfTwVk

27-07-2023Nia

Begin dit jaar is er weer een boek uitgekomen van een deelnemer. De boekenclub van BDSMzaken krijgt van de schrijver het boek gesponsort. Na het lezen is een recensie van de leden hier te lezen bij het boek met de titel Nia.

Wil je het boek zelf ook graag lezen?
Jij kunt ook een boek winnen door het beantwoorden van de volgende vraag:

Uit hoeveel deelnemers bestaat het supportteam van BDSMzaken?
Het antwoord mag je sturen naar Luce.

Uit de deelnemers met het goede antwoord zal 1 september een winnaar worden geloot. De winnaar maken we bekend op de frontpage.
 

 

22-07-2023Hervatten verzenden nieuwbrieven

Door gebrek aan handjes versturen we al een tijd geen nieuwsbrieven meer. Gelet op de vele vragen hierover hebben we naar een oplossing gezocht.

We hebben More-M verzocht om bij te springen en hij heeft daarmee ingestemd. Hij komt dus weer een beetje uit de schaduw en neemt het versturen van de nieuwsbrieven voor zijn rekening, net als voorheen. 

Vanaf dit weekeinde kun je dus weer een nieuwsbrief verwachten. Uiteraard alleen als je daarop geabonneerd bent. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen of juist wel? Je kunt na het inloggen zelf aangeven welke nieuwsbrief je wilt krijgen of niet. Je keuze gaat direct in.

18-07-2023BDSMzaken nieuw uiterlijk

In de loop van de 25! Jaar is er steeds meer bijgekomen op BDSMzaken zoals bijvoorbeeld de groepen. Maar ook zijn er dingen verdwenen zoals sms-credits. Met een nieuw uiterlijk (en opbouw) is er kans de inhoud van BDSMzaken gelijktijdig te herzien.
De 6000+ gratis filmpjes en BDSM-links worden niet meer meegenomen naar de vernieuwde website. BDSM-filmpjes zijn tegenwoordig in overvloed te vinden en de links zijn niet meer actueel.
Qua informatie is BDSMzaken de Nederlandse bron en dat zal ook zo blijven.
Wel verandert de menu structuur. Er komt een nieuwe indeling en het menu is mobiel vriendelijk.
Het sterdeelnemerschap verandert straks naar 1 vorm, de prijs blijft gelijk. Inloggen blijft gratis nog steeds mogelijk, het bevriesscherm komt niet meer terug. Wat ook verandert is dat je echt een account moet aanmaken om te kunnen kijken op BDSMzaken. Het aanmaken van een account blijft laagdrempelig. Je hebt een werkend e-mailadres nodig. Om alle functionaliteiten werkend te krijgen zoals op de huidige website nu is, is nog een hele klus maar om jullie een beetje op de hoogte te houden een foto van de nieuwe homepagina. De meest gehoorde wens van deelnemers van BDSMzaken was niet zwart, het liefst blauw. Blauw is herkenbaar voor BDSMzaken en voelt veilig. 

09-07-2023Kinky Spotlight - Nandir

Stel je eens voor:
Nickname: Nandir
Geslacht: man
Leeftijd: 30 zomers jong
Provincie: Noord-Holland, onder de ijzeren vogels.

2. Ik doe hieraan mee, omdat…
het mij een interessante manier leek om mijzelf op een andere manier te introduceren.

3. Bucketlist of checklist??
Checklist.

4. Favoriete voorwerp om mee te slaan?
Geen favoriet voorwerp nog, tot dus heden bevalt de hand nog het beste.

5. “Koosnaamje” voor je sub.?
Afhankelijk van de sub en de dynamiek die er is tussen ons. Bij mijn vorige was het ''liefde''.

6. Bratty of onderdanig?
Mijn voorkeur in een sub gaat naar een combinatie van beide.

7. Meester, Meneer, Dominant, Alpha of… ?
Gewoon bij mijn eigen voornaam, keep it plain simple.

8. Verbaal of fysiek?
Fysiek heeft sterk mijn voorkeur.

9. BDSM is voor mij: noodzaak, spanning, ontspanning, of… ?
Voor mij is BDSM ontspanning. Heerlijk jezelf kunnen zijn en genieten van elkaar zonder oordeel van anderen van ''dit hoort niet, of zo moet het''.

10. Kousen? Hakken? Voeten?
Ben een fan van vrouwen met hakken, dus zeker die. Maar mooie voeten of kousen kunnen ook zeker niet misstaan.

11. Het voorspelbare of het onverwachte?
Het onverwachte uiteraard, niets zo leuk als onverwachte wendingen.

12. Ik zie mijn submissive het liefst…
dicht bij mij, naakt of met mooie kledij aan.

13. Wat vind je het aller-allerbelangrijkste dat een ander van jou moet weten?
Goed om te weten ver mij is dat ik altijd het beste met mensen voor heb, zowel in woord als daad. Dat betekend echter niet dat mijn communicatie altijd even tactvol kan zijn, vooral in de letter ‘to letter’ communicatie. Denk je van hmm... schroom niet maar bericht mij dan aub, ik bedoel het nooit negatief!

14. De vraag van, “tonie “de vorige deelnemer is: Wie in jou omgeving weet er van jou "hobby"? en zou je er soms ook wel aan meer mensen willen vertellen?
In mijn omgeving weten niet veel mensen van deze ''hobby'' (Voor zover je het een hobby kan noemen, vind het meer een lifestyle). Alleen een beperkte groep weet ervan en dat houd ik ook zo. Men hoeft niet alles van mij te weten, een beetje geheimzinnigheid maakt het leven leuk, er moet immers altijd iets te ontdekken zijn.

15. Als je één foto/plaatje zou mogen kiezen, waar je fijn, prettig bij voelt, zodat we die kunnen plaatsen bij dit “interview” wat zou dat dat dan zijn?

Mijn profiel foto, wind, water, HAM-Radio, alleen een windsurfset mist nog en het plaatje ''wie ben ik'' is compleet.

Tot slot:
16. Je lijfspreuk of mantra is:
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

17. Jouw vraag voor de volgende deelnemer is:
Als je één locatie zou mogen kiezen om met je partner te spelen, waar zou dit dan zijn en waarom?

18. En wil je verder nog iets kwijt?
Op dit moment niet specifiek, wel zou ik graag mensen willen uitnodigen om vooral niet te schromen als zij vragen hebben over mij, of denken van die gek wil ik graag beter leren kennen. En bovenal ook dank aan het admin team voor het bijhouden van deze web

21-06-2023Mince 20 jarig jubileum

Mince in Waalre, een winkel met een uitgebreide collectie aan BDSM & fetish artikelen, bestaat dit jaar 20 jaar! 

20-06-2023Tips voor het aangaan van online contact

In principe kan iedereen deelnemer worden bij BDSMzaken. Er vindt geen identiteitscontrole plaats. Niemand hoeft zijn paspoort te laten zien. Iemand kan dus liegen bij het aanmaken van een account. Op internet kan iedereen de identiteit aannemen die hij of zij wil. Een man kan zich aanmelden als vrouw. Een oudere vrouw kan zich voordoen als een jong blaadje. Een aardige vrouw of man kan, naar later blijkt, alleen op je geld uit zijn.

Gelukkig verlopen de meeste contacten plezierig, hoewel er niet altijd blijvende relaties uit voortkomen. Uiteraard kan het ook mislopen. De excessen lezen we allemaal in de krant. Het is daarom verstandig om een gezonde dosis argwaan te hebben bij het leggen van contacten. Onthoudt daarom dat je nooit weet wie de persoon tegenover je is. Je kunt hooguit afgaan op wat de ander zegt, maar zeker weten doe je het nooit. Je weet niet of de ander de waarheid spreekt of liegt. Ga dus niet over één nacht ijs. Het beste is eerst wederzijds vertrouwen opbouwen. Probeer elkaar via de contactmogelijkheden van de website beter te leren kennen.

We willen nog eens extra waarschuwen voor:
- De ander probeert je geld afhandig te maken (afstaan geld of pinpas bij ontmoeting, money   slavery, fikse bijdragen     in onkostenvergoeding, verplichte kado’s kopen voor de ander).
- De ander brengt je in een positie waardoor je chantabel bent (intieme foto’s of   webcambeelden).
- De ander gaat hard over jouw grenzen heen bij een spel.
- De ander gebruikt zijn (dominante) overwicht om jou te pushen tot dingen die je helemaal niet wilde.

Hier vind je nog meer tips bij het aangaan van contacten: tips.

01-06-2023Kinky Spotlight - tonie

1. Stel je eens voor:
Ik ben tonie, sub, man, bi, 41 jaar oud en ik woon in Groningen.

2. Ik doe hieraan mee, omdat...
ik graag een keer in de spotlight wil staan. en ik ben ook wel op zoek naar een speelpartner. Dus dit is een mooie kans!

3. Favoriete erotische kleur of kleuren combinatie
eeeuh geen idee. Pas.

4. Bucketlist of checklist?
Ik ben nog erg nieuw in BDSM, ik begin nu een beetje te ontdekken wat wel en niet bij mij past. maar er zijn ook wel nieuwe dingen die ik graag een keer wil proberen, dus checklist denk ik...

5. Beleef je BDSM ter ontspanning of is het een “Way of Life?”
Toen ik BDSM leerde kennen wist ik niet dat het een wereld op zich is. Het was voor mij echt een eyeopener dat het zo'n uitgebreide community is. ik vind het mooi om daar onderdeel van te zijn. in die zin is het voor mij wel meer dan alleen ontspanning. maar ik ben er niet 24/7 mee bezig.

6. Regels of opdrachten?
Opdrachten.

7. Welk beroemd persoon zou je wel eens als Dom/Domina willen hebben?
Lastige vraag. Ik denk Shirma Rouse, de soul-zangeres. zij straalt zoveel zelfvertrouwen uit, dat vind ik erg sexy. En tegelijkertijd is ze no-nonsense zonder veel kapsones.

8. Seks of klaarkomen?
Seks, klaarkomen kan altijd nog. En seks is zoveel meer dan alleen klaarkomen.

9. Kousen? Hakken? Voeten? (vrije interpretatie hoe je deze vraag wil beantwoorden voor je jezelf of voor je eventuele D-partner)
dan ga ik voor optie 4: Billen

10. Het voorspelbare of het onverwachte?
Het onverwachte! veel spannender.

11. Wat vind je het aller-allerbelangrijkste dat een Dominante van jou moet weten?
In het dagelijks leven ben ik introvert en ben ik soms verlegen. Maar tijdens het spel kan ik best brutaal zijn en gevat uit de hoek komen.

Tot slot:
12. Je lijfspreuk of mantra is:

He Ho, Lets go!
Als je iets wil moet je het gewoon doen. Niet te veel twijfelen, daar is het leven te kort voor.

13. Als je één foto/plaatje zou mogen kiezen, waar je fijn, prettig bij voelt, zodat we die kunnen plaatsen bij dit “interview” wat zou dat dat dan zijn?
Ik doe graag aan yoga. het helpt me om te ontspannen en wat beter tot mezelf te komen. (ik ben niet degene op de foto trouwens)



14. Hoe ben jij in aanraking gekomen met BDSM? (de vraag van irri)
Eind vorig jaar is mijn relatie uit gegaan. Toen was ik opzoek naar meer dan weer een "gewone" dating site/app. toen ben ik ergens BDSM tegen gekomen. Door de Youtube-filmpjes van Kinky Sam Jones ben ik er echt geïnteresseerd in geraakt. daarna ben ik meer over gaan lezen en volgen.

15. Jouw vraag voor de volgende deelnemer is:
Wie in jou omgeving weet er van jou "hobby"? en zou je er soms ook wel aan meer mensen willen vertellen?

30-05-2023Bedankt en tot ziens!

Update:
De overgang van BZ duurt wat langer dan gedacht, dus ik kan nog wel even doorspammen.
Ondertussen zijn we al een aantal keren op pad geweest. Er staan nu al 4 video's van ons avontuur op ons YouTube-kanaal Verhalen van Nederland. Ondanks dat we geen video-ervaring hebben, zijn wij best tevreden met het resultaat.
Introductie: 
https://youtu.be/_VezMExEXR4
Etappe #00  Proloog https://youtu.be/cC1Ns9hAx0g
Etappe #01 Pieterburen naar Winsum (Deel  1): https://youtu.be/Q2Z42uVZ0pk
Etappe #01 Pieterburen naar Winsum (Deel  2): https://youtu.be/2kmfb0x9P_Y

Bedankt en tot ziens!
Dit is de 1253e keer dat ik jullie op deze plek vermoei met een bericht van mijn hand. En aangezien ik dik 25 jaar geleden BDSMzaken heb opgericht, zijn dat zo'n 50 nieuwsberichten per jaar. Gemiddeld 1x per week dus.

Ter geruststelling: dit is ook gelijk het laatste bericht van mij op deze plek. Zoals al eerder aangekondigd, stop ik als eigenaar/webmaster van BDSMzaken. Mademoiselle  is de uitdaging aangegaan en neemt BDSMzaken (en dus ook het stokje) van mij over. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een totaal vernieuwd BDSMzaken. Voor iedereen achter de schermen een spannende tijd! Binnenkort te bewonderen in dit theater.

Ik heb BDSMzaken in 1998 opgericht. Veel van onze deelnemers moesten toen nog geboren worden, dus dit is wel heel erg 'uit de oude doos'. We groeiden hard en namen al snel een dominante (no pun intended) plek in als BDSM-website. Dat is met name te danken aan onze trouwe deelnemers. Sommigen van de deelnemers van het eerste uur zijn nog steeds actief. Uiteraard gaan er ook mensen weg en komen er dagelijks nieuwe (of herintredende) deelnemers voor in de plaats. De teller van unieke deelnemers staat nu op dik 138.00.

Maar nu ik de kans heb, moet ik uiteraard de gelegenheid aangrijpen om ongeneerd over mijzelf te schrijven. ;-) Ik heb naast BDSMzaken altijd een baan gehad als trouwe overheidsdienaar. Vorig jaar ben ik met vervroegd pensioen gegaan en tegelijkertijd viel een mantelzorgtaak voor mijn dementerende moeder van mijn schouders. Nu ook BDSMzaken niet meer mijn eerste zorg is hou ik ineens zeeën van tijd over. Ik heb al geraniums gekocht, zodat ik er achter kan gaan zitten. devil

Nee, natuurlijk niet! Geraniums zijn voor oude mensen. Ten eerste blijf ik in een adviesrol betrokken bij BDSMzaken. Het blijft toch je kind hè!
Ten tweede ben ik geen stilzitter dus ik heb besloten een nieuwe carrière te starten als 'influencer'. Dat klinkt heel modern voor een ouwe zak, maar in feite ga ik samen met Dolledee doen wat we al jaren doen: rondtrekken van B&B naar B&B en onderweg alles bekijken dat ons leuk lijkt. Het enige verschil is dat we dat nu op video vastleggen en daar vrolijke en leerzame Youtube-filmpjes van maken. Ons eerste project is gelijk een meerjarenplan. We bezoeken alle plaatsen die langs het Pieterpad liggen. Dat zijn 26 etappes van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Limburg. Dat worden dus ook 26 video's die we publiceren op ons Youtube-kanaal 'Verhalen van Nederland'.

Voor een vliegende start als 'influencer' hebben we natuurlijk veel likes en abonnees op ons videokanaal nodig. Ik misbruik daarom mijn positie als (vertrekkend) eigenaar van BDSMzaken om schaamteloos reclame te maken voor de introductiefilm van 'Pieterpad Plaatsen'. Het kan zijn dat ik hiervoor een eeuwigdurende ban krijg, maar dat risico neem ik dan maar. :-)

Dus wil je na al die jaren eindelijk wel eens weten hoe More-M en Dolledee in het echt zijn? Bekijk dan de introductiefilm en abonneer je gelijk op ons kanaal. Onze eeuwige dank is overweldigend. Niet vergeten hoor!

https://www.youtube.com/watch?v=_VezMExEXR4

Ik wens Mademoiselle alle wijsheid toe om van deze bijzondere BDSM-community een daverend succes te maken. Aan haar enthousiasme en haar plannen voor vernieuwing zal het zeker niet liggen. En met de steun van het supportteam heb ik er alle vertrouwen in. Alle deelnemers bedank ik voor het vertrouwen dat jullie al die jaren aan mij gegeven hebben. Met een diepe buiging voor jullie bijzondere loyaliteit neem ik afscheid en wens ik jullie veel plezier met het vernieuwde BDSMzaken!

More-M

23-02-2023Kinky Spotlight

1. Stel je eens voor:
Hoi, ik ben slavin irri, alias Clair Nemas, een echte sub. Misschien leuk te weten: Nemas is een omgekeerd woord πŸ™‚ Clair zijn de initialen van mijn Meester en van mijzelf. Ik ben een vrouw en nu de 50 gepasseerd. En ik voel mij er helemaal goed bij!

2. Ik doe hieraan mee, omdat...
Het mooi is het dat iedereen er mag zijn! En dat mag benadrukt worden.

3. Kelder, zolder, verlaten schuur of hotel?
Verlaten schuur, daar begon de fantasie van mijn Meester en daar fantaseer ik op door πŸ™‚

4. Negeren of fysiek straffen?
Fysiek straffen.

5. Samen lachen of samen zoenen?
Samen zoenen, heb ik toch maar mooi geleerd.

6. Ervaren of onervaren?
Ervaren, hoewel ik moet zeggen dat het geklungel van onervaren toch wel z'n charme had.

7. Regels of opdrachten?
Opdrachten, vooral edgen, ride edgen en uiteindelijk klaarkomen op commando (of toch net nog even niet).

8. Spreken, fluisteren of wijzen?
Wijzen, krijg er altijd vlinders van in mijn buik.

9. Seks zonder orgasme is een straf?
Nee hoor, jarenlang kon ik geen orgasme krijgen. Maar wekenlang geen orgasme is een hel!

10. Welk beroemd persoon zou je wel eens als Dom/Domina willen hebben?
Lastig, als ik dan moet kiezen zou het Thijs Römer geweest zijn, maar nu uiteraard niet meer!

11. Hoe spreek je je Dominant aan?
Met Meester.

12. Openbaar of samen?
Samen: lekker spannend elkaar ontdekken.

13. Het voorspelbare of het onverwachte?
Eigenlijk houd ik van voorspelbaar, maar mijn Meester weet mij altijd naar het onverwachte te brengen. En stiekem vind ik dat toch heel leuk. Dus... het onverwachte dan toch.

14. BDSM is leuker als het zonnetje schijnt?
Voor mij is de zon gaan schijnen sinds ik BDSM in mijn leven heb toegelaten én geaccepteerd.

Tot slot:
15. Je lijfspreuk of mantra is:
Het mag er allemaal zijn, jij mag er zijn.

16. Als je één foto/plaatje zou mogen kiezen, waar je fijn, prettig bij voelt, zodat we die kunnen plaatsen bij dit "interview" wat zou dat dat dan zijn?

Voorkant van ons boek: "99 Zweepslagen, Meeslepende BDSM fantasie".
Het illustreert zoveel. De fantasieën die we naar elkaar schreven, onze ontdekkingsreis samen én in fantasie. Het genieten van de verhalen die we hadden samen en konden delen met anderen. Dit is wat er mag zijn. Deze verhalen konden ontstaan via bdsmzaken.nl. Blij met jullie!

17. Wil je nog iets met ons delen?
Mijn man is volledig op de hoogte van mijn bdsm, maar deelt mijn passie daarin niet.
Maar ik zou niet zonder hem willen, hij niet zonder mij...
Hij was het die mij verder liet experimenteren. En toch. wat voelde ik mij schuldig.
Totdat ik bij de huisarts kwam voor m'n dochter en hij zag dat het niet goed met mij ging. Ik gooide eruit dat ik van bdsm hield. Dat ik ook normaal wil zijn. Ik vertelde over m'n zoektocht en dat ik nu contact heb in de bdsm wereld.

Hij adviseerde mij om van twee werelden een te maken. En wat voel ik mij er nu goed bij! En dat geldt ook voor m'n man en Meester. Wil je meer weten? Lees dan het bijgaande interview:
https://www.kekmama.nl/artikel/liefde/voelde-me-schuldig-bdsm-hou

18. Jouw vraag voor de volgende deelnemer is:
Hoe ben jij in aanraking gekomen met BDSM?

10-02-2023Gezocht : Recensenten voor de boekenclub

In de komische film “Book Club” komen 4 vriendinnen al jarenlang bij elkaar voor hun boekenclub. Het leven van de vrouwen veranderd voorgoed wanneer ze het boek Fifty Shades of Grey lezen.
In navolging van deze film zoeken we per 1 april leden voor onze eigen BDSMboekenclub!

Wat is de bedoeling?
Elke maand kiezen we een BDSM-gerelateerd boek.
Recensenten van de boekenclub krijgen dit boek per post of per e-mail toegestuurd.
Aan het einde van de maand bespreken we dit boek (op BDSMzaken) met de boekenclub.
Daarna schrijf je een recensie die op BDSMzaken geplaatst wordt.

Voor nu zoeken we dus leden die én willen lezen én een recensie willen schrijven.
Vanaf april kunnen ook leden die (af en toe) mee willen lezen lid worden! Deze leden zorgen dan voor hun eigen boek.

Wil je deelnemen?
Stuur een bericht naar Mademoiselle via BDSMzaken of naar webmaster@bdsmzaken.nl o.v.v. boekenclub.
Schrijf in dit bericht een korte recensie over jezelf en de reden waarom je deel wil nemen aan onze boekenclub.
Geef ook aan of je voorkeur uit gaat naar een papieren versie of liever een e-book.
Je kunt van ons voor 20 maart een reactie verwachten.

02-02-2023BDSM in de wetenschap

Het is altijd interessant wanneer er  onderzoeken gepubliceerd worden naar  de effecten op het menselijke welbevinden als gevolg van het praktiseren  van BDSM. 

Twee Belgische wetenschappers professor Manuel Morrens en Elise Wuyts doken de scene in met een duidelijke onderzoeksvraag namelijk wat zijn de biologische processen achter BDSM. Wat gebeurt er in het systeem van een persoon die de rol van sub respectievelijk  Dominant aanneemt. 

De twee wetenschappers werkten samen met BDSM-vereniging Club 78.  

In 2022 publiceerden ze hun bevindingen. 

Zowel de subs als de Dominanten werden voor en na het spel gescreend op de aanwezigheid van stresshormonen en plezierhormonen in hun bloed. En wat bleek? Bij de subs werd een duidelijke stijging waargenomen in bloedwaardes die informatie opleveren over  de ervaren stress ( als resultaat van pijn) en plezier,  bijvoorbeeld de cortisol waarden en de oxytocine waarden. Deze stijging verklaart waarom de sub een soort roes kan ervaren, die doet denken aan “the runner’s high, een algeheel gevoel van welbevinden en plezier.  

En niet geheel onverwacht bij subs ligt de pijngrens duidelijk boven het gemiddelde 

Bij de Dominanten spelen pijnprikkels nauwelijks of geen rol. Zij ervaren een verhoging van gelukshormonen als gevolg van het spel waarbij de machtsbalans centraal staat. 

Wil je het hele onderzoek lezen dan is hier de link.

20-01-2023BDSM in de media

We zien tegenwoordig steeds meer artikelen over BDSM verschijnen in de media. Het lijkt wel of BDSM langzamerhand mainstream begint te worden. 

In het maandblad Kek Mama ( 'De #1 glossy voor moeders') staat een artikel over Clair. Ze is moeder van 3 kinderen, die al 12 jaar, naast haar huwelijk, een BDSM-relatie heeft. Ze vertelt hoe ze zich eerst schuldig voelde, maar dat haar man haar de ruimte gaf om zelf op zoek te gaan naar een Dominant. Ze is nu gelukkig met haar 2 werelden.

Lees het artikel online: 'Ik voelde me schuldig, omdat ik van BDSM hou'.

In het artikel vertelt ze over het zelfgeschreven verhaal '99 zweepslagen'. Als oplettende lezer herinner ik mij dat we eerder aandacht aan dit boek hebben gegeven. Je kunt de eerste 13 hoofdstukken hier lezen: 99 Zweepslagen.  

18-01-2023Kijktip: Secretary op Netflix

De film Secretary is momenteel voor geabonneerden te zien via Netflix. De film is al weer 21 jaar oud, maar is zeker nog de moeite waard om (weer) te kijken.

De zeer groene en schuchtere Lee Holloway start als secretaresse bij de advocaat E. Edward Grey. Hij is duidelijk dominant naar haar en Lee blijkt daar steeds meer ontvankelijk voor. Gaandeweg ontwikkelt zich tussen beide een BDSM-verhouding. 

De film is nu hier te vinden op netflix

09-01-2023BDSM is zo gek nog niet

Door wetenschappelijk onderzoek probeert professor Brad Sagarin iets te veranderen aan het stereotype-idee dat bestaat over BDSM.  Eén van de vragen die hij met wetenschappelijk onderzoek probeert te beantwoorden is:  
"zijn BDSM-ers anders?"
Zijn conclusie luidt dat de verschillen in persoonlijkheidskenmerken en achtergronden van de gemiddelde BDSM-er niet anders is dan in de vanille wereld.

Ook Andreas Wismeijer, psycholoog, heeft in 2013 onderzoek gedaan, waar ook deelnemers van BDSMzaken aan hebben meegewerkt. Hij kwam tot een soortgelijke conclusie: BDSM-ers verschilden niet van de algemene bevolking en als ze verschilden, verschilden ze altijd in de gunstigste richting.

Onderzoek aan de universiteit aan Rome  in 2017 naar seksuele tevredenheid heeft als conclusie: BDSM-ers lijken meer tevreden te zijn met seksualiteit en seksueel functioneren. 
De betere communicatie tussen BDSM-ers over hun eigen seksuele verlangens en behoeften, evenals voorkeuren,
lijken een belangrijke rol te spelen bij het bepalen van deze resultaten. 

Eerste | Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende | Laatste


89 Deelnemers op de site. 19625 Actieve deelnemers. 1038 bezoekers.