Hoofdstuk

Verhaal De MOC (Meidenopvoedingscentrale)

Op hakken leren lopen

Toen Janneke (voorheen Jan) de volgende ochtend wakker werd, voelde zij zich voor het eerst sinds haar aankomst bij de M.O.C. opgewekt. Ze verlangde ernaar om Elise weer te zien. Wat was dat een knappe vrouw zeg en ze leek echt oprecht om Janneke te helpen.
Er verscheen weer een roze tekst op een van de muren. “Deze kleding aantrekken” stond er. Janneke maakte het luik open. Er lag een schoon roze lingeriesetje in en de roze lange jurk en het roze mutsje dat zij gisteren had gepast. Ze trok haar babydoll en lingerie uit en trok de nieuwe kleding aan. Het viel nog niet mee om de rits van de jurk dicht te maken, maar voor de spiegel staand lukte het met enige moeite.

Het lcd scherm kwam naar beneden. Er stond weer een tekst op in roze letters “ kom naar de accessoire afdeling ” stond erop.
Er ging een nieuwe deur open in een van de muren. Janneke liep naar de deur en werd verwelkomd door haar opvoeder Elise. Hoi meisje, heb je er zin in vandaag? Janneke knikte van ja en volgde Elise naar de accessoire afdeling. Zij liepen een grote ruimte binnen die vol stond met rekken met damesschoenen. Een deel van de ruimte werd gevuld door een grote catwalk. Er was grote bedrijvigheid in de ruimte. Er waren verschillende andere meisjes met hun begeleiders.

Vandaag krijg je je eerste test, zei Elise. Ga maar een paar mooie hoge roze pumps met enkelbandjes bij je outfit uitzoeken. Dan geef ik je daarna instructies over de volgende stap. Janneke liep naar de schoenenrekken en keek haar ogen uit. Uiteindelijk koos zij een paar pumps met zeker 12 cm hoge hakken in haar maat en trok ze aan. Ze maakte de enkelbandjes dicht en probeerde op te staan. Dat viel nog helemaal niet mee. Ze wankelde op de hoge hakken. Ze probeerde een klein stukje op de pumps te lopen zonder haar enkels te verzwikken.

Zo, jij hebt een mooie uitdaging voor jezelf uitgezocht, zei Elise, terwijl zij goedkeurend naar de pumps van Janneke keek. Je hebt smaak van schoenen, maar de hakken had je misschien beter iets lager kunnen nemen. Anyway, de opdracht is straks de catwalk op te gaan en op je nieuwe schoenen te lopen alsof je all jaren een kledingmode bent. Ga maar flink oefenen, want erg stijlvol zag het er net nog niet uit. Het meisje dat de hoogste punten van de jury krijgt, wordt daarvoor beloond en haar opvoeder ook, dus zorg ervoor dat je jezelf en mij trots maakt.

Janneke wilde natuurlijk een goede prestatie leveren voor Elise en begon enthousiast te oefenen met het lopen op hoge hakken. Na verloop van tijd kreeg ze het onder de knie en slaagde zij erin om heel elegant in haar lange jurk met hoge hakken over het podium te paraderen.

Het grote moment brak aan. De meiden moesten hun skills op hoge hakken vertonen op de catwalk voor de ogen van de jury. Janneke won glansrijk en maakte Elise super trots. Wat een geweldig optreden “girl” zei ze. Ik ben benieuwd wat je beloning is. Janneke’s prijs was een kennismaking met de lingeriemodellen van een bekend beenmode merk en een uur lang gratis spullen uitzoeken uit de collectie.

Elise bracht Janneke terug naar haar kamer. Ik had je beloofd om je meer informatie te geven over de M.O.C. Dat zal ik nu doen. De afkorting staat voor de meiden opvoedings centrale. Onze doelstelling is om moeilijke jongens te transformeren naar gehoorzame meisjes. Onze directrice geloofd dat feminisering van het mannelijk geslacht tot een betere wereld met minder geweld en ruzies zal leiden en meer harmonie.
Je hebt eerder wel gemerkt wat er gebeurt met jongens die niet willen gehoorzamen, maar gelukkig hoor jij niet bij die categorie. Het is trouwens wel zo dat uiteindelijk vrijwel alle jongens meegaan in het proces. Alleen de allerdomsten kiezen ervoor om jongetjes te blijven en hun leven in de isoleercel door te brengen. Zo, nu weet je wat je toekomst bij ons is. Tot morgen lieve Janneke.

Janneke bleef alleen achter op haar kamer en liet de woorden van Elise verder op zich inwerken. Een transformatie tot meisje. Wat een bijzonder idee. Maar het was wel duidelijk dat er geen andere optie was….

-

Openbare reacties op dit Hoofdstuk

(Je moet ingelogd zijn om een openbare reactie te plaatsen)

Reacties van deelnemers op deze bijdrage

Geef als eerste een reactie.

Alle hoofdstukken van dit verhaal

DatumVolgnrHoofdstuktitelteamkeuzeaanbeveling
18-09-20231Autoproblementeamkeuzeaanbeveling 2x
19-09-20232Ondergoed aantrekkenteamkeuzeaanbeveling
19-09-20233Bovenkleding passenteamkeuzeaanbeveling 2x
20-09-20234Op hakken leren lopenteamkeuzeaanbeveling 2x
21-09-20235De modellendagteamkeuzeaanbeveling 2x
24-09-20236Strafteamkeuzeaanbeveling 3x

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

teamkeuze
aanbeveling 2x
20-09-2023 09:11
20-09-2023 12:54
20-09-2023 12:53
574x


143 Deelnemers op de site. 19834 Actieve deelnemers. 1460 bezoekers.