Hoofdstuk

Verhaal Uit Liefde voor een Submissive

Dienstbaarheid

Dienstbaarheid

Als Dominant bekijk ik D / s als iets dat veel dieper en emotioneler van aard is dan alleen maar het hebben van kinky seks met een toegewijde partner. Ik kan niet zeggen dat ik bijdraag tot het ervaren van een spirituele ervaring zoals sommigen dit meemaken, al zijn er zeker diepe emoties bij betrokken. Per saldo is D / s voor mij een manier om een verbinding met een andere persoon te hebben op een wijze waarin ik me thuis voel.

Vooropgesteld, ik ben opgegroeid in een omgeving waar vrouwen werden behandeld als gelijken, werden gerespecteerd en waar mannen ridderlijke eigenschappen en beschaafde manieren hadden. Deuren werden geopend, stoelen werden aangeschoven, jassen aangeboden of genomen, bloemen gegeven, brieven geschreven en gevoelens van waardering en toewijding waren aanwezig. Huishoudelijke taken werden verdeeld onder beide partners. En terwijl er duidelijke verdelingen in verantwoordelijkheid waren die enigszins traditioneel waren (sommigen zouden zeggen ouderwets) hadden de vrouwen in mijn leven een sterke wil, waren ze eigenwijs en vaak kregen ze hun zin. Op dezelfde manier waren de mannen in mijn leven sterk, goed opgeleid, hardwerkend, gerespecteerd en vriendelijk. Het was niet idyllisch maar het was een opvoeding die stevig geworteld was in het respect voor de sterke punten van elkaar.

Dus vanuit die achtergrond kom ik met mijn verlangen, zonder een aangeboren behoefte, om Dominant in een relatie te zijn. En dit verklaart misschien een beetje hoe ik kwam tot de bijzondere wijze van dominantie die ik praktiseer. Ik zie Dominantie niet als iets wat moet worden bereikt, maar veeleer een natuurlijke staat van zijn die een bepaald arbeidsethos nodig heeft om het te kunnen onderhouden en te perfectioneren. Ik probeer niet om dominant te zijn, het lijkt min of meer te gebeuren, hoewel ik altijd naar streef om er beter in worden. Op dezelfde manier, dwing ik mijn Muse niet om te knielen, ze heeft het verlangen om dit te doen en ze streeft ernaar om haar vaardigheden te perfectioneren, altijd. Omdat ik in een omgeving opgroeide waar mannen zich gedroegen zich als heren en handelden op een ridderlijke wijze, heb ik een aantal van die eigenschappen op een vanzelfsprekende manier overgenomen. Mijn manier van domineren komt voort uit het streven naar een persoon te zijn die het waard is om gevolgd te worden. Mijn manier van Dominantie is gebaseerd op het worden gerespecteerd in plaats van dwingend, agressief of manipulatief te zijn.

Onderdanigheid zoals het bestaat in mijn relatie is een hoge mate van respect voor een gelijke, niet vanuit een staat van teruggebracht zijn tot iets wat lager of minder is.
Het is duidelijk dat ik geen product ben van een vrouwonvriendelijk opvoeding maar precies van het tegenovergestelde. Er bestaat geen haat of degradatie van vrouwen waar ik vandaan kom. Maar er waren enkele duidelijke afgebakende gebieden in de rollen van de seksen, dat was zeker. En dat was helemaal niet negatief. Het was een plek waar de verschillen tussen de seksen werd gevierd en gebruikt in hun grootst mogelijke voordeel, en niet iets wat moest worden afgeschaft in een poging tot gelijkheid. Verschil is niet synoniem met ongelijkheid.

Ondanks de nogal traditionele rollen tussen de seksen in mijn opvoeding was er wel sprake van gelijke inspanning van beide kanten. Niemand leunde achterover en verwachtte te worden bediend. Iedereen deed gewoon wat ze het beste konden om naar vermogen bij te dragen in het werk, zoals ik ook vind dat het zou moeten zijn. Met dit in mijn achterhoofd verwacht ik als Dominant niet om op mijn wenken te worden bediend. Toch vraagt een D / s relatie om bepaalde protocollen en verwachtingen die tussen partners zijn vastgelegd. Ik houd er van te worden bediend en toch ben ik in werkelijkheid net zo dienstverlenend aan mijn Muse, alleen op andere manieren. Ik denk dat het belangrijk is om te begrijpen dat worden bediend niet hetzelfde is als zitten en opdrachten blaffen als: 'Breng me mijn bier, masseer mijn voeten en pijp me". Als Dominant ben ik een instrument voor het aangeboren verlangen van mijn onderdanige om dienstbaar te zijn en ik bereik dat doordat ik het waard bevonden ben om te worden bediend.

In mijn ervaring heeft een onderdanige een sterke behoefte om te behagen en de Ene, die ze waardig van haar onderwerping heeft geacht, te dienen. Dienen is inderdaad een fundamentele uitdrukking van onderworpenheid. Wanneer het leven samenspant om te interfereren met het vermogen van mijn Muse om te kunnen dienen en haar meest aangename en attente zelf te zijn, begint ze zich eigenlijk onwaardig voor mijn dominantie te voelen en wordt ze haar eigen ergste criticus. Zij erkent ook dat wanneer ze minder attent is of "verslapt", zoals ze zegt, dat het me pijn doet me op een bepaalde manier die moeilijk te definiëren is, en dus doet het haar ook pijn. Onder deze omstandigheden missen we niet alleen elkaar en de plichten van onze band, maar een stuk van onszelf ontbreekt dan eigenlijk ook. Dat is de onderlinge afhankelijkheid van Dominant en onderdanige.

Dominantie in zijn hoogste vorm is een intense betrokkenheid bij een relatie en een onderdanige. Een onderdanige erkent en waardeert deze betrokkenheid van de kant van haar Dominant en streeft ernaar om even toegewijd te worden. Het attent zijn, de toewijding en gehoorzaamheid van een onderdanige manifesteert zich in dienstbaarheid; altijd streven om te behagen en gehoorzaam aan de Dominant te zijn die zichzelf volkomen en volledig wijdt aan haar onderdanigheid. Net als de mannen en vrouwen in mijn opvoeding werkt niemand harder dan de ander. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. De inspanning kan er anders uitzien tussen de Dom en sub en inderdaad, aan de oppervlakte, kan het lijken alsof de onderdanige alle inspanning verricht terwijl de Dominant achterover leunt en het waardeert. Maar bij nader onderzoek zal blijken dat er meer nodig is dan het geven van orders om te bereiken wat mijn Muse en ik delen.

Er gaat weinig tijd voorbij dat ik niet aan mijn Muse denk en hoe ik meer kan doen om een nog betere en meer competente Dominant voor haar te zijn. Zoals bij leraren, waar slechts een fractie van hun totale inspanning zichtbaar is in de klas, verricht een Dominant vooraf aanzienlijke mentale en praktische inspanning in een "vrij uurtje" om de ervaring van de onderdanige het beste te maken wat het kan zijn. We doen dit om haar onderwerping waard te zijn, haar te leiden en te begeleiden naar een plaats waar ze het meest gelukkig en vervuld is, en natuurlijk ook om de vruchten van deze onderwerping zowel fysiek als emotioneel te oogsten.

Een onderdanige dient niet alleen omdat ze een intrinsieke behoefte heeft om dit te doen maar ook omdat er eindelijk iemand langs kwam die dit waard is. Iemand die weet hoe dit geschenk te ontvangen en te waarderen, zonder angst dat het wordt misbruikt of als vanzelfsprekend beschouwd. Sterker nog, het is gegeven aan degene die de onderdanige zal uitdagen om nog meer te doen op een manier die haar daadwerkelijk aanmoedigt om dat te doen. Weinig onderdanigen die ik ken zouden op pijnlijke knieën knielen voor lange tijd en geduldig en reikhalzend uitkijken naar een volgende wens of bevel van zomaar iemand. Toch zijn de meeste onderdanigen, zo weet ik, onvermoeibaar voor de Dominant aan wie ze hart, geest, lichaam en ziel gegeven hebben.

Ik vind het verschrikkelijk wanneer ik zogenaamde "Doms" hoor brallen over het commanderen van 'onderdanigen' die ze niet eens kennen. Zelfs de meest onderdanige onder ons zou niet knielen en een vreemde dienen, alleen maar omdat dat die vreemde hen zou zeggen dat te doen (tenzij natuurlijk dat bevel kwam van haar Dominant ... maar dat is een ander verhaal). Dienen, ook al wordt uitgevoerd voor een ander, is uiteindelijk aan de Dominant gegeven die de onderdanigheid verdiend heeft en er richting aan gegeven heeft. Hier dwaal ik af naar een geheel ander onderwerp, dat van een onderdanige die wordt gedeeld met anderen door haar Dominant, iets waar ik persoonlijk geen interesse in heb om te doen.

Dienstbaarheid die wordt aangeboden en gegeven door een onderdanige is een daad van toewijding en liefde. Het vervult een behoefte van de onderdanige die vaak ontbrak in eerdere relaties waar dienen ofwel niet werd verwacht, of wanneer het wel aanwezig was, werd misbruikt. Een Dominant is het instrument waardoor deze behoefte om te dienen eindeloos kan worden uitgevoerd en zelfs verder kan worden uitgebouwd. Alles wat interfereert met dit vermogen om te dienen en dienstbaar te zijn laat de onderdanige achter met het gevoel onwaardig of onvervuld te zijn of beide. Ironisch genoeg is het de Dominant, door op te treden als het instrument om de dienstbaarheid te ontvangen, in feite bezig met het uitvoeren van een dienst vanuit zichzelf en het is het waardig zijn van een dergelijke dienstbaarheid dat Dominant zijn zo uitdagend en de moeite waard maakt.

Dienstbaarheid door een onderdanige komt in vele vormen voor en hoeft niet altijd openlijk seksueel, huiselijk, of zich anderszins in gehoorzaamheid te uiten. Gewoon aanwezig zijn, toegewijd en attent zijn is al dienstbaarheid in zichzelf en misschien wel het meest gewaardeerde en waardevolste van alle.

© For The Love of a Submissive, 2013

-

Openbare reacties op dit Hoofdstuk

(Je moet ingelogd zijn om een openbare reactie te plaatsen)

Reacties van deelnemers op deze bijdrage

Geef als eerste een reactie.

Alle hoofdstukken van dit verhaal

DatumVolgnrHoofdstuktitelteamkeuzeaanbeveling
25-12-20161Dominantie als ambachtteamkeuzeaanbeveling
25-12-20162Motivatieteamkeuzeaanbeveling
25-12-20163Faalangstteamkeuzeaanbeveling 2x
25-12-20164Coachingteamkeuzeaanbeveling
25-12-20165Bezitteamkeuzeaanbeveling 3x
26-12-20166Beleefdheidteamkeuzeaanbeveling
26-12-20167Het geschenk van dominantieteamkeuzeaanbeveling
26-12-20168Onderdanigheid wordt verdiendteamkeuzeaanbeveling
26-12-20169Genegenheidteamkeuzeaanbeveling
26-12-20161050-tinten misverstandteamkeuzeaanbeveling
27-12-201611De handen van een Dominantteamkeuzeaanbeveling
27-12-201612Controle versus Machtteamkeuzeaanbeveling
27-12-201613Toestemmingteamkeuzeaanbeveling
27-12-201614BDSM – Leven versus kunstteamkeuzeaanbeveling
27-12-201615Verantwoordelijkheidteamkeuzeaanbeveling
27-12-201616Dominantie, Submissie en Vrijheidteamkeuzeaanbeveling
27-12-201617De handleidingteamkeuzeaanbeveling 2x
27-12-201618Nog steeds in ontzagteamkeuzeaanbeveling
27-12-201619Het leven op zijn kopteamkeuzeaanbeveling
28-12-201620Vertrouwen en D / steamkeuzeaanbeveling
28-12-201621Eigendom – een kwestie van hart en zielteamkeuzeaanbeveling 2x
29-12-201622Alles. Altijd. Overal.teamkeuzeaanbeveling
31-12-201623De ethiek van dominantieteamkeuzeaanbeveling
31-12-201624Dienstbaarheidteamkeuzeaanbeveling
01-01-201725Beschikbaarheidteamkeuzeaanbeveling
01-01-201726Intelligentieteamkeuzeaanbeveling
01-01-201727Sub-verliefdheidteamkeuzeaanbeveling
01-01-201728Loslatenteamkeuzeaanbeveling
01-01-201729Sub - centrum van aandachtteamkeuzeaanbeveling
01-01-201730Dagelijkse toewijdingteamkeuzeaanbeveling
01-01-201731Onacceptabel gedragteamkeuzeaanbeveling
02-01-201732Het ontdekken van de vrouw binneninteamkeuzeaanbeveling
02-01-201733Beloning van een onderdanigeteamkeuzeaanbeveling
02-01-201734Sometimes Shit Really Does Happenteamkeuzeaanbeveling
02-01-201735Lijd voor meteamkeuzeaanbeveling
02-01-201736Bepalend momentteamkeuzeaanbeveling
03-01-201737Vanille en kruid scheidenteamkeuzeaanbeveling
03-01-201738Geven versus nementeamkeuzeaanbeveling
03-01-201739Sub drop en emotiesteamkeuzeaanbeveling
03-01-201740Zachte krachtteamkeuzeaanbeveling
03-01-201741Zijn aanrakingteamkeuzeaanbeveling
03-01-201742Trotsteamkeuzeaanbeveling
04-01-201743Een opdracht die staatteamkeuzeaanbeveling
04-01-201744Omgaan met emotionele sub dropteamkeuzeaanbeveling
04-01-201745Geprojecteerde machtteamkeuzeaanbeveling
04-01-201746Brutaaltjeteamkeuzeaanbeveling
04-01-201747Kenmerk van een sub - Dienstbaarheidteamkeuzeaanbeveling 3x
04-01-201748Fluisterenteamkeuzeaanbeveling
04-01-201749Richting en Acceptatieteamkeuzeaanbeveling
05-01-201750Het langzame onthullenteamkeuzeaanbeveling
05-01-201751De Rechten van een Submissiveteamkeuzeaanbeveling
05-01-201752De banden losjes dragenteamkeuzeaanbeveling
05-01-201753Wat maakt een goede submissive echt goedteamkeuzeaanbeveling
05-01-201754Een echte Dom ?- zelfonderzoekteamkeuzeaanbeveling
09-01-201755Balansteamkeuzeaanbeveling
09-01-201756Onderwerping als ambachtteamkeuzeaanbeveling
09-01-201757Collars en collaringteamkeuzeaanbeveling
11-01-201758Hoofdlettersteamkeuzeaanbeveling
15-01-201759Obstakelsteamkeuzeaanbeveling
15-01-201760Metamorfoseteamkeuzeaanbeveling
15-01-201761Online D / s relatiesteamkeuzeaanbeveling
15-01-201762Wees voorzichtigteamkeuzeaanbeveling
19-01-201763Verloren voelenteamkeuzeaanbeveling
21-01-201764Checklist voor een onderdanigeteamkeuzeaanbeveling
27-01-201765Eenvoudige genoegensteamkeuzeaanbeveling
29-01-201766Ik heb dit nodigteamkeuzeaanbeveling
29-01-201767Breath playteamkeuzeaanbeveling
30-01-201768Ik wil U behagenteamkeuzeaanbeveling
02-02-201769Mentaal Voorspelteamkeuzeaanbeveling
04-02-201770Veranderingteamkeuzeaanbeveling
04-02-201771Eigendom bevestigen- Poserenteamkeuzeaanbeveling
06-02-201772Focusteamkeuzeaanbeveling
14-02-201773Binnenhalenteamkeuzeaanbeveling
28-03-201774Diner voor tweeteamkeuzeaanbeveling
28-03-201775Samen zijnteamkeuzeaanbeveling
28-03-201776Dans voor meteamkeuzeaanbeveling
28-03-201777Thuisteamkeuzeaanbeveling
28-03-201778Prioriteitenteamkeuzeaanbeveling
01-04-201779Restantenteamkeuzeaanbeveling
01-04-201780Een moment als geen anderteamkeuzeaanbeveling
04-04-201781De tijd stil laten staanteamkeuzeaanbeveling
07-04-201782Toewijdingteamkeuzeaanbeveling
13-04-201783Kracht versus machtteamkeuzeaanbeveling
13-04-201784Gedachten over correctieteamkeuzeaanbeveling
13-04-201785Gedachten over vergevingteamkeuzeaanbeveling
13-04-201786Eigendom bevestigen – De zweepteamkeuzeaanbeveling
13-04-201787Subspace – een reis naar die andere plekteamkeuzeaanbeveling
09-05-201788Liefde, vertrouwen en toewijdingteamkeuzeaanbeveling
09-05-201789Verblind door wat we zienteamkeuzeaanbeveling
09-05-201790In de armen van een Dominantteamkeuzeaanbeveling
09-05-201791Onderwerping - Een daad van vrije wilteamkeuzeaanbeveling
31-05-201792Uitdagingen - een persoonlijke favorietteamkeuzeaanbeveling
31-05-201793Eigenaarschap handhaven - Regelsteamkeuzeaanbeveling
31-05-201794Leiderschapteamkeuzeaanbeveling
31-05-201795D / s Monogamie - Liefde en BDSMteamkeuzeaanbeveling 2x
31-05-201796Overgaveteamkeuzeaanbeveling
07-07-201797Eerst iets anders - Een BDSM checklistteamkeuzeaanbeveling
07-07-201798Gesprek met een onderdanigeteamkeuzeaanbeveling
07-07-201799Geduldteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017100Soms…teamkeuzeaanbeveling
07-07-2017101Kruipenteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017102Gedachten over protocolteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017103De gezichten van D / steamkeuzeaanbeveling
07-07-2017104Liefde, vertrouwen en toewijdingteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017105Kleine dingenteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017106Eigenschappen van een Dominant – eisenteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017107Geen slet maar Mijn sletteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017108Speeltjes op zolder of op het dorpspleinteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017109Slavenpositiesteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017110Present!teamkeuzeaanbeveling
07-07-2017111Douche van Dominantieteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017112Intermezzoteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017113Vrijteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017114Sliploze zondagteamkeuzeaanbeveling
07-07-2017115Vastberadenheidteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017116Het oraal stimuleren van een submissiveteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017117Tepelklemmenteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017118Slaven en onderdanigen - Een korte uitleteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017119Eigendom bevestigen - opeisenteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017120Eigendom doen gelden - Verhoudingenteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017121Nietsteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017122Nog steeds spelen als een kindteamkeuzeaanbeveling
28-10-2017123D/s en tot rust komenteamkeuzeaanbeveling
09-12-2017124Verlies je zelf nietteamkeuzeaanbeveling
09-12-2017125Geduldteamkeuzeaanbeveling
30-12-2017126Overwegingen voor aspirant-dominantenteamkeuzeaanbeveling
30-12-2017127Overwegingen voor onervaren substeamkeuzeaanbeveling
04-01-2018128Quotes 1teamkeuzeaanbeveling
04-01-2018129Quotes 2teamkeuzeaanbeveling
04-01-2018130Quotes 3teamkeuzeaanbeveling
04-01-2018131Quotes 4teamkeuzeaanbeveling
04-01-2018132Quotes 5teamkeuzeaanbeveling
04-01-2018133Het eindteamkeuzeaanbeveling
17-02-2018134Wees geen klootzakteamkeuzeaanbeveling
30-06-2018135Falen in verbindenteamkeuzeaanbeveling
30-06-2018136Dominante eigenschappen - Kwetsbaarheidteamkeuzeaanbeveling
30-06-2018137Ego – De Vernietiger van Dominantieteamkeuzeaanbeveling
30-06-2018138Halsbanden, polsboeien en wasverzachterteamkeuzeaanbeveling
30-06-2018139Wees een rivier, geen reservoirteamkeuzeaanbeveling
21-09-2018140Wil versus behoeften in D / steamkeuzeaanbeveling

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

teamkeuze
aanbeveling
31-12-2016 22:23
17-01-2017 16:05
17-01-2017 19:30
1428x


71 Deelnemers op de site. 20504 Actieve deelnemers. 420 bezoekers.