BDSM-boek

Toegevoegd door: Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw s (Deelnemer 7782) (1971)

Boekenlijst

De boekenlijst van BDSMzaken bevat algemene beschrijvingen van boeken. De boekenlijst zelf bevat geen waardeoordeel. Die kun je wel terugvinden in de boekbesprekingen die elke deelnemer kan toevoegen.

Heb je zelf een boek gelezen? Geef dan zelf je mening en voeg jouw boekbespreking toe!

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Boek 'Mara Dagboek van een onderworpen vrouw'

Algemeen
Kenmerken
Mara
Roman
de arbeiderspers
1979
9029530154
Beschrijving

Dagboek van een onderworpen vrouw is het verhaal van een vrouw die in de eentonigheid van haar huwelijks- en gezinsleven het contact met zichzelf volkomen is kwijtgeraakt. Mara bindt de strijd aan tegen haar depressies door haar eigen wereld in woorden te structureren om zo weer greep te krijgen op haar eigen werkelijkheid. Zij wil niet alleen uitdrukking geven aan iets dat nog geen taal heeft, ze wil na haar speurtochten naar de uithoeken van haar geest ook beleven wat ze daar als mogelijke ervaringen aantreft. Die ervaringen liggen, aangemoedigd door haar echtgenoot, de schrijver N., voornamelijk op het erotische vlak: partnerruil, voyuerisme, seksuele ondernemingen met de meest uiteenlopende typen die ze ondanks het schijnbare vernederende ervan steeds weer in een soort extase beleeft. In haar queste toont Mara verwantschap met schrijvers als Bataille, Leiris, Genet, Woolf. Met vallen en opstaan legt ze zoveel mogelijk belevenissen in haar dagboek vast. Pas wat ze geschreven heeft bestaat, pas in het geschrevene krijgt haar bestaan betekenis.

Alle boekbesprekingen van dit boek

DatumWaarderingOordeelaanbevelingteamkeuze
11-02-2024 (3)Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw s (Deelnemer 7782) (1971)

Gelezen voor de bdsmzaken - bdsmboekenclub Ondanks de mooie beschrijving van dit boek, én het feit dat het mooi aansluit bij de Franse literaire traditie, vond ik het een moeilijk en lastig te lezen boek. Dit komt vooral door de steeds ...

Lees verder ...
aanbeveling 2x
01-01-2000 (3)Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan D (Deelnemer 5) (1960)

Standaard neutrale toekenning door supportteam

aanbeveling

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Algemene gegevens

teamkeuze
aanbeveling
11-02-2024 10:44
13-03-2024 23:13
115x
(3)


69 Deelnemers op de site. 20507 Actieve deelnemers. 252 bezoekers.