Begrip

Cybersex

Cybersex

Cybersex is een vorm van sex die we vroeger niet kenden. Er waren geen computers dus er kon niet -online- geflirt worden. Men kon elkaar niet in cyperspace ontmoeten.Tegenwoordig is het zoeken van contact via internet de gewoonste zaak van de wereld. Meestal is dat onschuldig vriendschappelijk contact. Soms is het een beetje flirten. Maar voor een aantal kan het ook uitdraaien op virtuele sex oftewel cybersex.

Er zijn voor- en tegenstanders van cybersex, zoals er over elk verschijnsel wel verschillende meningen zijn. De tegenstanders vinden dat cybersex niet echt is, je ziet en hoort en voelt elkaar tenslotte niet. De liefhebbers van cybersex zullen je een heel ander verhaal vertellen. Dat cybersex voor hen wel echt aanvoelt, ze wel weten en ook voelen wat de ander zegt, denkt en bedoelt. Dat ze ondanks dat ze elkaar niet zien een connectie voelen. In vele gevallen zelfs een connectie die als zeer bevredigend ervaren wordt.

Ze zullen je misschien vertellen dat juist het feit dat ze elkaar niet zien maakt dat ze makkelijker fantasieen vertellen en delen, makkelijker praten en meer durven. Zich vrijer voelen en zich beter kunnen laten gaan. Voor sommigen is cybersex een uitkomst. Bijvorrbeeld mensen die een relatie hebben en toch willen experimenteren met hun sm gevoelens. Of mensen die door omstandigheden bdsm niet anders kunnen beleven dan virtueel. De stap niet willen of kunnen maken naar sm of sex buiten de veilige wereld van het internet om.

Dat er zoveel mensen een relatie aangaan via het internet geeft al aan dat het voldoet aan een behoefte. Je kunt natuurlijk de relatie minder anoniem maken door het gebruik van een webcam. Vaak wordt de webcam gebruikt om toch het gezicht achter de monitor te zien. Maar ook bijvoorbeeld om te kunnen controleren of een bepaalde opdracht wel gedaan is. Of om elkaar te laten zien hoe opgewonden je bent. Je kunt via een webcam natuurlijk prima laten zien hoe en of je klaar komt. Ook is het duidelijk te zien of je die knijpers nu wel of niet echt op je tepels gezet hebt. De laatste jaren is het ook steeds makkelijker om geluid te horen via je computer. Het anoniem chatten en cyberen gaat dan natuurlijk steeds meer lijken op elkaar in het echt zien. Het enige verschil is dan dat je elkaar niet fysiek kunt aanraken.

Cybersex

Er zitten trouwens wel degelijk negatieve kanten aan het cybersexen. Of je nu een liefhebber bent of niet. Juist door de anonimiteit kunnen mensen zich anders voor doen dan wie ze in werkelijkheid zijn. In sommige gevallen vinden mensen dat niet erg. Het gaat om het korte moment van contact, en als dat bevredigend is dan is het in orde. Maar als een cybercontact verder gaat dan een eenmalig contact dan kan het wel eens erg vervelend zijn te moeten ontdekken dat je niet met een 26-jarige blondine chat maar met een 42 jarige man. Of andersom natuurlijk.

Je moet dus altijd een gezond portie wantrouwen hebben in de virtuele wereld. Besef dat je geen enkel bewijs hebt van wat de ander zegt of voorspiegeld.

Op onze website geven we op alle plaatsen waar je contact kunt aangaan tips die je helpen om wapenen tegen ongewenste contacten. Je kunt hiermee weerbaarder zijn en eventueel bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. 

MissBogey

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Vernederingen en ondergeschiktheid
Telefoonseks (Anderen dienen)
Telefoonseks (commercieel)
Telefoonseks (eigen dominant dienen)

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
26-09-2004 00:38
11-06-2014 23:33
10587x


82 Deelnemers op de site. 20303 Actieve deelnemers. 234 bezoekers.