Begrip

Zweep

Algemeen

Veel mensen die onbekend zijn met BDSM denken in eerste instantie aan allerlei gruwelijke toestanden met zwepen. Op zich niet eens zo raar, want de zweep is zo'n beetje het handelsmerk van de BDSM.

De zweep wordt echter direct geassocieerd met Pijn en tot bloedens toe geslagen ruggen. Iedereen kent wel de speelfilms waarin de matroos wordt geslagen met een kat-met-negen-staarten. Of de zwarte slaaf op de katoenplantage die door de eigenaar wordt gegeseld omdat hij niet goed zijn best heeft gedaan. Deze beelden doen voor een groot deel onrecht aan de plaats die een zweep inneemt binnen de BDSM. Het aantal soorten zwepen is zeer uiteenlopend.

Sommige zwepen zijn inderdaad bestemd om te 'geselen' maar veel vaker is een zweep bedoeld om te prikkelen. Er zijn zwepen (bijvoorbeeld de floggers) waar je met de beste wil van de wereld geen striemen mee kan veroorzaken. En vergeet niet dat de zweep niet altijd wordt gehanteerd. Ten eerste heeft niet elk BDSM-spel een zweep nodig en ten tweede kan een zweep ook gebruikt worden als dreigmiddel. Het zien van een zweep of een lichte aanraking ervan kan al stimulerend genoeg werken.

Tenslotte zijn er zwepen die puur voor de sier gebruikt worden. Sommigen zwepen zijn kleine kunststukjes vervaardigd door specialisten op dat gebied. Prachtig om naar te kijken en daarom geschikt om een outfit op een party te completeren.

Een mooie handgemaakte flogger

Soort zwepen

Zoals gezegd: het aantal soorten zwepen is zeer groot. De herkomst en de functie ervan is heel divers. Ook het aantal materialen om zwepen te vervaardigen is groot, maar er bestaat toch wel een grote voorkeur voor leer.

Omdat er zoveel soorten zijn worden deze elk op een afzonderlijke pagina besproken:

  1. Zwepen met een enkele streng, zoals de bullwhip, de Signal en de snake.
  2. Zwepen met meerdere, vrij brede strengen (de zogenaamde strokenzwepen).
  3. Zwepen met smalle strengen (strengenzweep)
  4. paardrijzwepen

Al deze soorten worden in de begrippenlijst verder beschreven. Van elke soort wordt uitvoerig ingegaan op verschillende types, gebruikte materialen en de wijze van hanteren.

Strokenzweep en strengenzweep

Aanschaf

Zwepen zijn overal te koop. Tegenwoordig heeft elke postorder of elke sexsshop wel één of meer zwepen in de aanbieding. De prijzen variëren van een paar euro-tientjes tot een paar honderd euro. En net zoals met alle producten: alle waar naar zijn geld. Je kunt prima slaan met een zweep van 10 euro. Toch heb ik zelf ervaren dat een duurdere zweep veel prettiger is, zowel voor de Dom als voor de sub. De zweep ligt vaak beter in de hand (bijvoorbeeld doordat de zweep correct is gebalanceerd) en de gebruikte materialen zijn vaak duurzamer.

Als je beginnend bent met BDSM dan is een Flogger ( Strokenzweep) een goede keus om mee te starten.


More-M
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
09-08-2002 22:42
04-06-2014 00:19
11276x


71 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 421 bezoekers.