Begrip

Dildo

Algemeen

Een dildo is een voorwerp waarin over het algemeen de vorm van een penis in stijve toestand is te herkennen. De buitenzijde bevat daarom vaak ribbels die doen denken aan de gezwollen aderen van een penis. Een dildo is meestal gemaakt van stevig maar toch zacht materiaal, zoals massief silliconen of rubber. Meestal neemt het materiaal de lichaamstemperatuur aan. In de handel zijn allerlei soorten, maten en kleuren dildo's te koop. Maten zijn er van heel klein (pinkgroot) tot afschrikwekkende omvang.

Een dildo wordt gewoonlijk gebruikt ter vervanging van een penis voor vaginale of anale penetratie. Dus wat je met een echte penis kan doen kun je ook met een dildo. Binnen BDSM kan een dildo zowel bij een man als een vrouw gebruikt worden voor:

gedwongen penetratie
dreigen met penetratie
(verplicht) sabbelen of likken op dildo (bijv. voorbinddildo)
In vergelijking met een Vibrator heeft een dildo geen mechaniek om te trillen.
dildo

Soorten

Dubbele dildo Dit is een bijzondere dildo omdat aan beide zijde een eikelvorm is aangebracht. Dit maakt deze dildo geschikt om twee openingen tegelijkertijd te penetreren. Zo kunnen dus twee personen tegelijk gebruik maken van dezelfde dildo. Door de buigzaamheid is het zelfs mogelijk de dildo tegelijkertijd te gebruiken voor vaginale of anale penetratie. Het formaat (totale lengte circa 40 centimeter) en de omvang zijn echter vrij fors, zodat anaal gebruik alleen voor de echte liefhebbers wordt aangeraden. Voorbinddildo Een voorbinddildo is een op een penis gelijkend voorwerp welke met behulp van riemen op heuphoogte kan worden voorgebonden. Hiermee kan de gebruikster (het zijn inderdaad meestal gebruiksters) zich voorzien van een mannelijk geslachtsdeel in opgewonden staat. Het stelt de gebruikster in staat een andere vrouw of een man te penetreren (anaal of vaginaal). Er bestaat ook een variant die speciaal bedoeld is voor mannen. De penis heeft daarbij een holle schacht en het is de bedoeling om de eigen penis in die schacht te plaatsen. Op die manier wordt de echte penis een stukje verlengd, terwijl de stijfheid de hele tijd gegarandeerd is. Tenslotte bestaat er nog een variant waarin een trilmechaniek is aangebracht. In feite is dat dus een voorbind-vibrator. Oppomp dildo Een oppompdildo is gemaakt van een een vrij zacht maar stevig materiaal. Aan de dildo zit een soort pompje (meestal een soort blaasbalgje waarin je kunt knijpen). Met het pompje kan de dildo worden opgepompd. Hierdoor neemt de omvang van de dildo aanzienlijk toe. Met behulp van een ventieltje kan de lucht weer weglopen. De dildo kan in minimale toestand (onopgeblazen) worden ingebracht. Tijdens het opblazen wordt de lichaamsopening van binnen uit opgerekt. Dit geeft als voordeel dat het oprekken geleidelijk kan plaats vinden zodat het lichaam elke keer tijd heeft om aan de nieuwe omvang te wennen. More-M
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
09-08-2002 21:33
29-08-2002 00:12
9748x


106 Deelnemers op de site. 20426 Actieve deelnemers. 569 bezoekers.