Begrip

Electro Stimulatie (Veiligheidsregels)

Nederlandstalige FAQ van giscon

De informatie over Erotische Electro Stimulatie bestaat uit 3 delen: Algemene gegevens over Electro Stimulatie FAQ over Electro Stimulatie Veiligheidsregels voor Electro Stimulatie (deze pagina) De laatste 2 kunnen gezien worden als de Nederlandstalige FAQ over dit onderwerp. Deze pagina's zijn samengesteld door giscon, een deelnemer van bdsmzaken.nl. Vragen of opmerkingen over de inhoud van deze FAQ of over Electro Stimulatie in het algemeen kun je kwijt in het forum Electro-stim, It's Electrify-ing. Dat forum wordt door de samensteller van de FAQ beheerd.

Veiligheidsregels voor Electro Stimulatie

Elk spel daar horen een aantal regels bij, zo ook bij Electro-stim. Hier zijn de belangrijkste regels. Als je je hier aan houdt is Electro-stim een spannende maar enerverende ervaring.
 • Controleer altijd je spullen: Werkt alles , geen vreemde smeulende geuren, doet een kanaal vreemd, zijn er losse contacten, of ziet een electrode er beschadigd uit. GEBRUIK GEEN DEFECTE SPULLEN
 • Gebruik geen Piercings of andere “lichaams-juwelen” als contact, ook al zal het heel goed geleiden, meestal zijn de zenuwuiteinde bij een piercing “talrijker” en gevoeliger. Meestal is het weefsel wat dikker, waardoor het minder gevoelig is voor “prikkel”, maar door het hele kleine contact, bestaat er groot gevaar voor verbranding. Het kan ook een helse Pijn veroorzaken, dus gewoon niet doen daar!
 • Speel onder de gordel: Je wilt niet dat een “verdwaalde” stroom door de hartstreek gaat, tenzij je het spannend vindt om geëlectrocuteerd te worden. Het hart is een gevoelig instrument, dat van een “stroom” in dysfunctionele staat kan geraken. Dit betekent ook dat je geen contact in je hand moet houden, terwijl je een ander contact op het lichaam plaatst. De commerciële versies zijn meestal niet krachtig genoeg om een stroom te kunnen genereren over zo’n afstand, maar het is beter het gewoon niet te doen. Een Tepelklem mag op de borst, zolang het een bi-polaire klem is , dus NIET 1 klem op tepel 1 en de andere klem op tepel 2, want dan gaat de stroom van borst naar borst en door de borststreek. Persoonlijk houd ik het onder de gordel, maar ik heb van andere gehoord dat het zo gewoon kan. Stroom door de nek of door het hoofd is gevaarlijk, daarom SPEEL ONDER DE GORDEL, er is plek zat om daar te spelen dacht ik!
 • Ga niet met Electro spelen als je zwanger bent, een pacemaker of een hartafwijking hebt, of een aanval hebt gehad.
 • Ga niet op beschadigde huid electrodes plakken, doordat er geen “bescherming” meer is, doet dit vreselijk pijn en is de stroom veel heviger. Niet doen dus!
 • Wees hygienisch met electrodes: Electrodes moeten schoon zijn en goed contac maken met de huid (gebruik geleidende gel) . Anale en vaginale electrodes kunnen het beste steeds voor hetzelfde doel gebruikt worden. Als je een electrode “deelt”, zorg ervoor dat ze gedesinfecteerd zijn, vanwege de bekende redenen (ziektes, infecties etc)
 • Speel met instemming. Electro-stim met een partner kan erg spannend zijn , maar ook lastig. Zorg er voor dat beide partners al genoeg zelf gespeeld hebben en dat beide weet hoe het aanvoelt. Dus pas het eerst op jezelf toe voordat je het op ene ander uitprobeert.
 • Speel met mate en wees alert. Het blijft een spel, ga het niet als een continue spel zien en wees alert als je met de electrodes bezig bent, staat het apparaat uit als je een nieuwe configuratie gaat maken bij jezelf of partner, koppel altijd eerst de unit los voordat je gaat reconfigureren. Neem de tijd!

Extra regels bij zelfbouw-units

 • Geen stroom aftappen van het electriciteitsnet. Ja logisch denk je, maar dat wil ook zeggen niet met een apparaat dat direct aan het net hangt, gebruik altijd apparatuur met een batterij of een accu. Gebruik ook geen AUTO-ACCU, de amperage (stroom) van een auto-accu is veel te hoog. Je hebt niet veel “power” nodig, dus een batterij (of bij duurdere apparaten een speciale accu) zijn meer dan voldoende.
 • Met de powerknop op het laagste niveau, test de stroom tussen 2 vingers van een hand, als er een merkbare stroom is, SLUIT JE ZELF DAN NIET AAN. Een zelfbouw unit kan een “start-up stroom” genereren bij het aanzetten, zorg ervoor dat de “hoofdschakelaar” uit is. Deze regel is voornamelijk voor “zelfbouw” units, de commerciele units hebben een veiligheids circuit ingebouwd
 • Gebruik geen electrodes kleiner dan 0.5” x 0.5” (ongeveer 1 cm bij 1 cm). Hoe kleiner het oppervlakte des te heviger het effect, maar ook grotere kans op verbrandingen. Dus ook geen inwendige electrode kleiner dan 0.5”
 • Neem desensisatie (gevoelloosheid) waar als een waarschuwing, in plaats van de stroom steeds meer op te voeren om de gevoelloosheid tegen te gaan, maar het is verstandiger om gewoon meer af te wisselen , verander de pulse wijdte, in plaats van het verhogen van de stroom. Neem een paar minuten rust, dus stuur geen stroom door het lichaam. Desensisatie duurt meestal maar enkele minuten, dus in die tijd kan je het makkelijk even geen stroom toedienen en wat andere spelletjes doen.
 • Zorg ervoor dat het oppervlakte vlak is, goed geleidend en niet “beschadigd” is, m.a.w. controleer of je electrode geen “ruwe” oneffenheden heeft of bramen (voornamelijk doe het zelf electrodes)
 • Schakel RF genererende apparatuur uit. Een verdwaald signaal van een mobiele telefoon kan een sessie verstoren, wat een vervelend effect kan hebben, dit is alleen bij zelfbouw units het geval, de commerciele units zijn hier tegen “beschermd”.
 • Ga niet alleen aan de slag: Als je niet 100 percent zeker bent dat je een veilige unit kan maken , doe het dan niet. Begin er gewoon niet aan, de meeste ongelukken en serieuze letsels ontstaan door zelfbouw apparatuur, zowel electrodes als de power unit. Het plotseling blootraken van een draad in een “zelfbouw” electrode kan een verbranding veroorzaken omdat er een heel klein contact (namelijk 2 mm) een stroom genereerd. Als het minimum is 1 bij 1 cm, stel je voor wat een 2 bij 2 mm vlak kan veroorzaken, dus bij zelfbouw weet wat je doet en zelfs dan , zou ik nog 10 maal overwegen daadwerkelijk het zelf te gaan bouwen, de kans dat je iets over het hoofd ziet is vrij groot.

Disclaimer

Opmerking: De gegevens in bovenvermelde uitleg zijn ontleent aan feiten, doch om alles uit te sluiten onttrek ik me aan de gevolgen die er eventueel toch zouden kunnen ontstaan door het gebruik van bovenvermelde systemen. Iedereen heeft zijn eigen verantwoording in dezen!
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
07-05-2004 00:00
07-05-2004 00:30
12414x


92 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 703 bezoekers.