Begrip

Buttplug

Algemeen

Een butt-plug is een voorwerp bedoeld voor anaal gebruik. De plug heeft een vrij spitse punt zodat anaal penetreren vereenvoudigd wordt. Vanaf de punt loopt de plug naar onderen toe steeds breder uit. Hierdoor wordt de sluitspier gedwongen zich steeds verder te openen.

En dat is dan ook gelijk de functie van de plug: het oprekken van de anus. Aan de basis wordt plug ineens weer smal. De sluitspier sluit zich om dat deel, zodat de plug er niet zomaar uit kan vallen. Binnen BDSM wordt vrij veel gebruik gemaakt van butt-plugs.

  • Het anaal gebruik is voor veel mensen erg vernederend, dus toepassen op zich kan al een reden zijn.
  • (Verplicht) oprekken van de anus
  • Het dragen van een plug tijdens normale dagelijkse bezigheden (huishouden, boodschappen, werk)

Gewone butt-plug

Dit is de meest gangbare butt-plug die in nagenoeg elke sexshop of bij elk postorderbedrijf verkrijgbaar is. Het oppervlak is glad en lijkt nog het meeste op latex. Er zijn meestal 3 maten: small, medium en large. De maat 'large' is inderdaad behoorlijk groot en daarom niet weggelegd voor beginners.

Het is verstandig om bij een butt-plug gebruik te maken van een glijmiddel.
Eenvoudige buttplug van zwart rubber

Metalen buttplug

Er bestaan buttplug van glanzend staal. Uiteraard zijn deze pluggen veel zwaarder, maar daardoor ook nadrukkelijker aanwezig.
buttplug van metaal

Oppompbare butt-plug

De oppompbare butt-plug heeft een dubbelfunctie. Bij het inbrengen vindt er al een oprekking plaats. Als de sluitspier zich heeft aagepast aan de nieuw onstane situatie kan de butt-plug met behulp van een blaasbalgje opgeblazen worden. Hierdoor zet de plug uiteraard uit en zal de anus nog verder opgerekt en gevuld worden.

Door dit in kleine stapjes te doen kan het oprekproces minder geforceerd plaatsvinden.
Oppompbare buttplug met vibratie

Speciale butt-plug met paardenstaart

De afbeelding hieronder toont een bijzondere buttplug. De plug is aan het uiteinde voorzien van een zwarte paardenstaart. Kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld Ponyplay.

More-M
buttplug met staart
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
09-08-2002 21:33
29-08-2002 00:24
13425x


109 Deelnemers op de site. 20426 Actieve deelnemers. 564 bezoekers.