Begrip

Fisting

Wat is fisting?

Fisting is weer zo'n mooi Engels werkwoord dat in het Nederlands platvloers wordt vertaald met 'vuistneuken'. Het dekt echter wel goed de lading. Bij het 'fisten' wordt een hand gedeeltelijk of volledig in de vagina of anus ingebracht.

Hoewel fisting in de oudheid al werd toegepast wordt er door mensen die er niet echt bekend mee zijn nogal afwijzend op gereageerd. Beoefenaars van fist-fucking daarentegen kunnen prachtige verhalen vertellen over de voordelen van fisten en de prachtige ervaringen die ze daar mee hebben.

Uiteraard is fisting geen exclusieve bezigheid van BDSM-ers. Door het feit dat BDSM-ers van huis uit graag experimenteren zal je het wel vaker tegenkomen.

Anale fisting of vaginale fisting

Vuistneuken kan zowel bij een vrouw (vaginaal of anaal) als bij een man (anaal) worden toegepast.

Voorbereiden

Zeker bij een anale fisting is het wenselijk dat degene die de fisting ondergaat zich vooraf inwendig reinigt. Er bestaan verschillende theoriën over het gebruik van speciale reinigingsmiddelen inclusief moderne systemen waarbij de darm wordt volgespoten met een soort reinigingsschuim.

Maar de ouderwets manier met lauw water blijkt nog altijd erg effectief. De meest eenvoudige manier bestaat uit het verwijderen van de douchekop van een doucheslang waarna de darm wordt volgespoten met water. Let wel op eventuele scherpe kantjes aan de doucheslang.

Een beter hanteerbare manier is een intiemdouche die je op de waterkraan aansluit. Deze is makkelijker in te brengen en de waterdruk is eenvoudiger te regelen.

Let wel op: wat er in gaat moet er ook weer uit. Een toilet in de badkamer is wel zo handig.

Dit ritueel wordt herhaald tot de binnenboel schoon is.
Eenvoudig aan te sluiten op de badkraan.

Wat heb je nodig?

Bij fistfucking mag nooit ontbreken:

- Glijmiddel (heel veel)
- Latex of rubber of vinyl handschoenen die strak om de hand sluiten. Dit soort medische handschoenen zijn vaak in een grote doos verkrijgbaar (100 stuks). Vinyl handschoenen zijn te koop bij de apotheek. Ze worden in verschillende diktes geleverd, dus zorg dat je de dunste krijgt.

Glijmiddel is in allerlei soorten verkrijgbaar. Gebruik in ieder geval glijmiddel op waterbasis als je ook nog condooms gaat gebruiken.

Langzaam en ontspannen

Een fisting moet langzaam opgebouwd worden zodat de lichaamsopening de tijd heeft om te wennen aan die grote hand die naar binnen wil. Het is belangrijk dat degene die gefist wordt zich volledig kan ontspannen. Een comfortabele houding is daarom een eerste vereiste. Zorg dat de ruimte een ontspannen sfeer heeft en voldoende verwarmd is.

Het heeft geen zin om de lichaamsopening van buiten af open te trekken. Pas als de ontspanning van binnenuit plaats vindt biedt het kans op succes. Een langzame relaxte opbouw is belangrijk. Zo kun de fister stukje bij beetje verder binnendringen.

Als het de eerste keer is dan hoeft het doel ook geen volledige fisting te zijn. De gedachte dat het 'moet' kan alleen al een reden zijn voor een onvoldoende ontspannen sfeer. Door de lat lager te leggen kan daarom misschien meer bereikt worden dan vooraf gedacht.

Veiligheid - waar moet je op letten?

Net als bij elke sexuele activiteit bestaan er risico's voor besmetting met ziektekiemen. Denk in dit geval niet alleen aan HIV, maar in feite aan elke overdraagbare aandoening. Daarom wat voorzorgsmaatregelen:

- Gebruik één pot glijmiddel per partner. Als je tijdens het fisten extra glijmiddel uit een pot pakt bestaat de kans dat je ziektekiemen op de pot glijmiddel overdraagt. Als je deze glijmiddelen vervolgens bij een ander gebruikt kun je die persoon besmetten
- Gebruik altijd handschoenen. De handschoenen voorkomen besmetting via eventuele kleine wondjes op handen. Het is trouwens wel zo hygiënisch, want ondanks een inwendige reiniging kunnen er altijd resten in de darm achtergebleven zijn.

Uiteraard kan het glijmiddel op een handschoen ook ziektekiemen bevatten. Gebruik dus nooit dezelfde handschoen voor meer partners,(als je met meerdere partners tegelijkertijd aktief bent) en nooit dezelfde handschoen als je van vaginaal naar anaal gebruik gaat.


More-M
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Seksualiteit en Erotiek
Vuistneuken (anaal geven aan man)
Vuistneuken (anaal geven aan vrouw)
Vuistneuken (anaal ontvangen)
Vuistneuken (vaginaal geven)
Vuistneuken (vaginaal ontvangen)

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
25-10-2003 22:07
26-10-2003 00:20
29215x


65 Deelnemers op de site. 20585 Actieve deelnemers. 546 bezoekers.