Begrip

Electro Stimulatie (algemeen)

Nederlandstalige FAQ van giscon

De informatie over Erotische Electro Stimulatie bestaat uit 3 delen:

 1. Algemene gegevens over Electro Stimulatie (Deze pagina)
 2. FAQ over Electro Stimulatie
 3. Veiligheidsregels voor Electro Stimulatie

De laatste 2 kunnen gezien worden als de Nederlandstalige FAQ over dit onderwerp. Deze pagina's zijn samengesteld door giscon, een oud-deelnemer van BDSMzaken. Mocht je na het lezen van deze FAQ nog vragen hebben dan kun je die het beste stellen in het forum.

Prikkelen met electrische schokjes

Electro Stimulatie is een verzamelterm voor het toedienen van ( Pijn)prikkels (van zacht tot hard) door het geven van stroomstootjes met behulp van een speciaal daarvoor gemaakt apparaat. Deze apparaten zijn kant- en klaar te koop in de grotere erotiek winkels. De apparaten werken op een batterij.

Ik heb al meerdere keren gezien dat mensen gebruik maken van een massageapparaat zoals deze door (professionele) masseurs worden gebruikt. De werking ervan is hetzelfde als de speciaal voor de BDSM ontworpen apparaten. Deze massagetoestellen zijn te koop in de betere sportwinkels of bij groothandels zoals de Macro.

De electrische schokjes voelen aan als een speldeprik op (of in) het lichaam. Bij lage intensiteit voelt de prik aan als een prikkeling. Bij hoge intensiteit kan de prik aanvoelen als een felle gemene prik.

Basisset Electro Stimulatie

Het pakket dat je hier boven ziet afgebeeld is een complete zet om te beginnen met Electro Stimulatie. Het belangrijkste onderdeel is het zogenaamde basisstation. Het is een zwart transformatorkastje, dat op een normale 9 volts batterij werkt. Het apparaat zendt elektrische pulsen uit die aan de twee uitgangen van het apparaat worden aangeboden. Op deze uitgangen kunnen verschillende accessoires (elektrodes) worden aangesloten. De accessoires kunnen op, aan of in het lichaam worden geplaatst, waardoor een elektrische schok kan worden toegediend.

De bediener van het kastje kan de duur én de intensiteit van de schok op een makkelijke manier en onafhankelijk van elkaar regelen door middel van diverse schakelaars. In de stand 'Moduleren' worden de pulsen gedurende 4 seconden uitgezonden, gevolgd door 1 seconde rust. De piek en de intensiteit van de pulsen kan worden geregeld, net als het aantal pulsen per seconde. Dit kan van heel langzaam (bijvoorbeeld elke seconde 1 puls) tot heel snel (de afzonderlijke prikkels zijn niet meer te onderkennen). In de stand 'Normaal' is er een constante afgifte van pulsen. Ook hierbij kan de piek, de intensiteit en het aantal pulsen per seconde worden geregeld. In de stand 'Kort' wordt een pulse van 0,2 seconden uitgezonden, gevolgd door een pauze. De piek en het aantal pulsen is dan niet te regelen. De intensiteit uiteraard nog wel.

Inhoud basisset

Een volledige basisset bevat doorgaans:

1 digitale bedieningsunit
1 opbergkoffer
4 zelfklevende electrodes
2 kabeljes voor zelfklevende electrodes
1 batterij 9V
1 handleiding in Engels Duits en Frans

 

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

Het lijkt bijna voor de hand liggend, maar desondanks schrijf ik het toch maar op. Gebruik de Electro Stimulatie op een deskundig wijze. Net als met veel andere activiteiten binnen BDSM loop je bepaalde risico's om jezelf of anderen te beschadigen of onnodig pijn te doen. Dat betekent dat je een aantal voorzorgsmaatregelen in acht moet nemen.

De fabrikant van de getoonde apparatuur schrijft het volgende in zijn documentatie: Electro Stimulatie is geen speelgoed! Ga dus verstandig met de apparatuur om en lees, voor (!) gebruik, de instructies zorgvuldig.

 • Niet gebruiken als u een pacemaker, hartproblemen of hartritmestoornissen heeft.
 • Niet gebruiken als u zwanger bent.
 • Niet op oogleden gebruiken.
 • Niet op beschadigde huid gebruiken.
 • Wees voorzichtig op plaatsen waar botten dicht aan het oppervlak van de huid liggen.
 • Vermijdt abrupte verandering in de schok-in/afstelling
 • Buiten bereik houden van kinderen
 • Zet de powerbox uit voordat u de accessoires aansluit
 • Zet de powerbox pas aan nadat u de accessoires op het lichaam heeft aangebracht.
 • Verander de schokinstellingen altijd geleidelijk
 • Als de schokken pijnlijk zijn, staak dan onmiddellijk het gebruik
 • Laat de powerbox nooit in contact komen met water!

Het gebruik van de powerbox

De fabrikant schrijft verder nog: Als je de onderstaande instructies juist opvolgt, zult je zien dat de powerbox een zeer gebruiksvriendelijk apparaat is (volgens mij bedoelt de fabrikant hiermee uitsluitend de bediener van het apparaat ;- More-M) ).

 1. Zorg dat de huid waar de elektrodes contact moeten maken, gezond en schoon is.
 2. Gebruik veel glijmiddel of massageolie. Een droge huid geeft geen goede geleiding.
 3. Controleer of de schakelaars uitgeschakeld zijn.
 4. Open het batterijcompartiment en plaats de bijgeleverde 9 volts batterij.
 5. Stel het apparaat in op de pulsregeling die u wilt gebruiken.
 6. Sluit nu eerst de stroomdraden aan, op de door u gewenste elektrode/accessoire.
 7. Stop nu de stekker in een van de twee kanalen van de unit.
 8. Plaats dan de accessoire in/op het gewenste lichaamsdeel.
 9. Schakel het apparaat in en voer voorzichtig de stroom op.
 10. Na gebruik moet u zorgen dat de draaischakelaars aan de bovenzijde uit staan. Verwijder dan pas de elektrodes van het lichaam.

 

Penisring voor Electro Stimulatie

Wisselend resultaat

Ik heb zelf ervaren dat het effect van Electro Stimulatie heel erg wisselend kan zijn. Ik heb 3 onderdanigen gezien die achter elkaar met hetzelfde apparaat electroschokjes kregen toegediend.

 1. De eerste onderdanige voelde nagenoeg niets en vroeg zich teleurgesteld af wanneer het nu prikkelend zou gaan worden.
 2. De tweede onderdanige genoot met volle teugen en zat constant tegen een climax aan. Er waren meerdere sterke armen nodig om haar in bedwang te houden, anders zou ze door haar heftige bewegingen de electrodes losgerukt hebben.
 3. De derde onderdanige riep na 3 tellen gillend om genade. De prikkels waren bij haar zo pijnlijk dat het op geen enkele wijze plezierig was.

Drie totaal verschillende ervaringen van drie verschillende mensen.

More-M

Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Prikkels en Pijn
Elektriciteit (Electro Stimulatie)
Pijn (heftig)
Pijn (mild)
Rollenspel en scenes
Angst (bang maken)

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
08-09-2003 15:52
12-06-2014 00:27
20334x


94 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 711 bezoekers.