Begrip

Face-sitting

Algemeen

Voor sommige begrippen bestaat geen goede Nederlandse benaming. Face-sitting is zo'n begrip. Letterlijk vertaalt betekent het: gezichtzitten. Maar die term heb ik nog nooit door iemand horen gebruiken. Toch is het precies dat wat het inhoudt: met (bij voorkeur) het (ontblote) onderlijf op het gezicht van iemand zitten.

Hoewel face-sitting binnen elke relatie als erotisch element kan worden gebruikt, hoort het al snel thuis in de wereld van BDSM, omdat er doorgaans sprake is van een bepaalde machtsverhouding. Een domina(nt) kan een face-sitting bijvoorbeeld uitvoeren als straf. Veel eerder nog is het een manier om iemand het gevoel te geven gebruikt te worden. Het gezicht van de onderdanig wordt gebruikt om de lust bij de ander te bevredigen.

Face-sitting kan zowel door mannen als vrouwen worden uitgevoerd. Maar het wordt vooral uitgevoerd door vrouwelijke dominanten en mannelijke onderdanigen.

Het gevoel

Voor een onderdanige kan een face-sitting een intense gevoel van onderdanigheid geven. Het gezicht is gewoonlijk één van de lichaamsdelen die door mensen beschouwd worden als strikt privé. Het is niet gebruikelijk dat anderen het gezicht aanraken, met uitzondering van geliefden uiteraard.

Bij face-sitting wordt het gezicht niet zomaar een beetje aangeraakt, het wordt volledig omsloten. En zeker omdat het met het onderlichaam van een ander gebeurd verhoogd dat aanzienlijk de spanning.

Het intense gevoel wordt ook opgewekt doordat de onderdanige nagenoeg geheel van de buitenwereld wordt afgesloten. De oren worden door de binnenzijde van de dijen dichtgedrukt, de ogen worden door de billen of andere lichaamsdelen afgeschermd en het ademhalen door mond of neus wordt ernstig belemmerd. Daarbij kan het gewicht van de domina(nt) een behoorlijke pressie op het hoofd uitoefenen.

Voor de domina(nt) kan een face-sitting een duidelijke lustbeleving betekenen. Door de gevoelige delen naar hartelust over het gezicht van de ander rijden worden deze delen seksueel geprikkeld. De neus en de uitgestoken tong zijn dan natuurlijk het geliefde doelwit. Het feit dat het gezicht van de onderdanige hierdoor besmeurd wordt door lichaamssappen maakt de face-sitting niet minder compleet.
Facesitting in een liggende houding

Variaties

Face-sitting kan in verschillende standjes worden uitgevoerd (geknield, gehurkt, staand, liggend). De fantasie en de lenigheid van de beoefenaars is de enige begrenzing.

Door in de mond van de onderdanige een soort Dildo te plaatsen kan het genot voor de domina(nt) verder worden vergroot. Deze rijdt dan met het onderlichaam op deze dildo.
face-sitting geknield

Veiligheid

Bedenk dat een face-sitting inhoudt dat er géén sprake is van veilige sex. De lichaamssappen van de domina(nt) kunnen eenvoudig in het lichaam van de onderdanige terechtkomen. Hierbij kan zelfs sprake zijn van (menstruatie)bloed, dus een duidelijk kans op besmetting met HIV. Ook bestaat er een (wederzijds!) risico voor andere sexueel overdraagbare aandoeningen zoals bijvoorbeeld herpes.

More-M

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Beperken bewegingsvrijheid
Facesitting
Vernederingen en ondergeschiktheid
Ademhalingscontrole

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
25-02-2003 22:47
25-02-2003 22:51
19037x


108 Deelnemers op de site. 20587 Actieve deelnemers. 591 bezoekers.