Begrip

Vibrator

Algemeen

Een vibrator is een voorwerp waarin over het algemeen de vorm van een penis in stijve toestand is te herkennen. Het bijzondere kenmerk van een vibrator ten opzichte van Dildo is dat er een mechaniek in aangebracht is die zorgt voor een trilling (vibreren). Dit mechaniek werkt doorgaans op batterijen, hoewel in een enkel geval ook een lichtnetaansluiting met een adapter mogelijk is. Meestal is het mogelijk de snelheid van het trillen in te stellen.

Het aantal verschijningsvormen van vibrators is aanzienlijk. De klassieke vibrator bestaat uit een vrij harde massieve staaf, waarbij de Top afgerond is. Maar tegenwoordig zijn allerlei variaties voorhanden. Hele kleine vibrators (zogenaamde eitjes) tot reusachtige formaten. Alle denkbare vormen, kleuren en voorzieningen zijn mogelijk

- ronddraaiende kop
- extra voorziening voor speciale clitorisstimulatie
- een op en neer gaande beweging van de kop

Sommige exemplaren lijken sprekend op een penis, bij andere is het uiterlijk van ondergeschikt belang en is de trilling de belangrijkste eigenschap.

Een vibrator wordt gewoonlijk gebruikt ter vervanging van een penis voor vaginale of anale penetratie. Maar in feite kan de trilling op elk lichaamsdeel worden overgebracht. Binnen BDSM kan een vibrator zowel bij een man als een vrouw gebruikt worden voor:

- gedwongen penetratie
- dreigen met penetratie
- (verplicht) sabbelen of likken aan een vibrator
- plagen cq verwennen door erotische stimulatie van gevoelige lichaamsdelen (clitoris, tepels, eikel, anus)
- (verplichte) vibratorshow
- heimelijk gebruik in openbare ruimte
vibrator-klassiek

Vibrator voor dubbelpenetratie

Deze vibrator heeft twee penisvormen, een kleinere en een grotere en is bedoeld voor om tegelijkertijd zowel anaal als vaginaal te gebruiken.
Vibrator voor dubbelpenetratie

Handsfree (met zuignap)

Een vibrator met aan de onderzijde een zuignap waarmee de vibrator op een glad oppervlak kan worden bevestigd. Hierdoor heeft de gebruiker beide handen vrij.

More-M
vibrator-zuignap
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
10-10-2002 20:57
10-10-2002 21:07
7727x


104 Deelnemers op de site. 20587 Actieve deelnemers. 664 bezoekers.