Begrip

Tepelklem

Algemeen

De tepel is onmiskenbaar een erogene zone. Veel mensen (zowel mannen als vrouwen) worden geprikkeld als met de tepels gespeeld wordt door deze aan te raken, er aan te zuigen of likken, er in te knijpen of er aan te trekken.

Binnen de BDSM wordt van deze wetenschap gebruik gemaakt door het toepassen van onder andere tepelklemmen. Dit zijn klemmen die op of rond de tepels gezet worden. Indien gewenst kunnen aan deze klemmen nog gewichten worden bevestigd, zodat de druk nog verder wordt opgevoerd. Gemak dient de Dom(mes), want een klem is snel geplaatst, maar het gevoel bij de sub blijft net zolang tot de klem weer wordt verwijderd.

Door het plaatsen van een klem wordt de bloedsomloop in de tepel verstoord. Daarom is vaak het verwijderen van de klem een heftig pijnlijke aangelegenheid omdat het bloed weer gaat stromen.

Niet iedereen kan in gelijke mate prikkels aan de tepels ondergaan. Bij sommige is een lichte aanraking al voldoende om kreetjes te ontlokken, terwijl andere forse folteringen kunnen ondergaan. Er zijn daarom veel verschillende soorten klemmen en de handigste zijn die waarbij je druk van de klemmen kunt regelen.

De keuze in tepelklemmen is groot. Klemmen met een brede bek (al dan niet bedekt met rubber) verdelen de druk over een groot oppervlak van de tepel. Klemmen met een smalle bek plaatsen de druk juist op een bepaalde plek en zijn daardoor heftiger. Er bestaan ook klemmen met een getande bek zodat de tandjes in de gevoelige tepel bijten.
verstelbare tepelklem

Soorten

Verstelbare tepelklem Deze tepelklemmen hebben een een mechaniek om de druk van de klem te kunnen regelen. Dit kan soms door middel van een stelschroefje of een schuifje. Ook andere oplossingen zijn denkbaar. Dit zijn handige klemmen omdat de druk ervan per persoon aangepast kan worden. Of per situatie, want de ene keer kan een sub meer hebben dan de andere keer. Tepelklem schaar De scharen worden gesteld door er net als een echte schaar in te knijpen. De bekjes gaan hierdoor naar elkaar toe. Kleine tandjes houden de schaar in de gewenste positie. Eventueel kan aan de ogen van de schaar een touw(tje) geknoopt worden, waarmee de schaar in een bepaalde richting getrokken kan worden. Tepelklem bankschroef Van dit soort tepelklemmen is de druk heel exact in te stellen. De werking is net als bij een bankschroef. Er zijn diverse modellen in de handel verkrijgbaar. Voor de echte doe-het-zelvers zijn dit soort klemmen eenvoudig zelf te maken zoals de foto onder toont. Tepelklemmen met gewichten De gewichten aan tepelklemmen zijn bedoeld om het effect van de tepelklemmen te vergroten. Er zijn allerlei soorten gewichten in de handel verkrijg (de eenvoudige visloden in een hengelsportzaak kunnen ook prima als gewicht dienst doen). In een spel kan het aanbrengen van een gewicht worden gebruikt om (bijvoorbeeld als straf) het gewicht steeds verder op te voeren. Elke keer als de Meester(es) niet tevreden is over de slaaf/slavin wordt het gewicht vervangen voor een zwaarder of wordt een extra gewicht bij geplaatst. Tepelklemmen met vibrators Dit is een bijzondere tepelklemmen waarbij aan het uiteinde van de klem een kleine Vibrator is geplaats. De vibrators zijn in snelheid te regelen. Door de druk die op de tepels wordt uitgeoefend zijn ze extra gevoelig voor trillingen. Zeker voor mensen met gevoelige tepels is dit een leuk speeltje. Wasknijper Dit is ongetwijfeld de meest voordelige tepelklem. En waarschijnlijk ook de meestgebruikte. Een hele zak wasknijpers kost bij de supermarkt een paar euro. Behalve als tepelklem kunnen knijpers ook op allerlei andere lichaamsdelen worden gebruikt. Overal waar een stuk vel tussen de vingers genomen kan worden past een wasknijper. Op die manier zijn hele kunststukjes te maken. Het is een vrij onschuldige klem die toch na enige tijd behoorlijk kan gaan 'zeuren'. Houten wasknijpers hebben een redelijk vlak oppervlak. Kunststof wasknijpers hebben meestal een geribbeld oppervlak en zijn daarom iets bijteriger. Een leuk spelletje is het volgende: blinddoek een sub en plaats op allerlei plekken op het lichaam knijpers. Laat deze knijpers een tijdje zitten en verwijder ze dan langzaam een voor een. De indruk van de knijper blijft nog een tijdje zitten en vaak weet de sub niet eens meer of er op een bepaald plekje nog een knijper zit of niet. Goede kans dat de sub het spoor volledig bijster raakt. More-M
bankschroef tepelklem
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Prikkels en Pijn
Tepel spelen/pijnigen
Tepelklemmen
Wasknijpers

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
29-08-2002 00:05
00-00-0000 00:00
22574x


91 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 716 bezoekers.