Begrip

Dominance & submission

Algemeen

Kenmerkend voor D&s is de vrije wil van de onderdanige om onderdanig te zijn. De Dom(mes) stelt de voorwaarden op en laat het aan de sub over om hieraan op de goede wijze invulling aan te geven. De sub doet niets liever dan zo perfect mogelijk aan de wensen van de Dom(mes) te voldoen.

De grens met B&D is daarom heel vaag. In beide gevallen geeft de dominante persoon regels en opdrachten aan de onderdanige. Een Bottom voert opdrachten uit omdat het moet, maar als de mogelijkheid zich voordoet zal de bottom proberen er onder uit te komen. Een sub voert opdrachten uit alleen al omdat de Dom(mes) dat wil. Ook als er geen toezicht is zal de sub de opdracht zo goed mogelijk proberen uit te voeren met als doel de Dom(mes) tevreden te maken. (Als ik deze alinea herlees besef ik dat de stelling een beetje generaliserend is, maar als je beschouwt dat de sub en de bottom dezelfde persoon kunnen zijn dan is het mogelijk herkenbaarder.)

Ik durf wel te stellen dat D/s veel meer als lifestyle voorkomt. Relaties die al jarenlang standhouden en waar het D/s gevoel heel de dag (al dan niet sluimerend) aanwezig is. B&D is veel meer gefixeerd op geregelde momenten bijvoorbeeld alleen gedurende een afgesproken spel met een vast begin en een vast eind.

Een Dom(mes) geniet van het feit dat volledig beschikt kan worden over de sub op elke manier zoals hij (zij) dat wenst. De sub daarentegen vindt het ultieme geluk door te zorgen dat de Dom(mes) tevreden (of liever nog: trots) is. Een sub geniet ervan als de Dom(mes) een opdracht geeft, want dat geeft telkens weer de mogelijkheid om te bewijzen hoe waardevol de sub voor een Dom(mes) is.

De manier waarop de D/s relatie wordt ingevuld is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de betrokkenen. Ook hier bestaat er geen "Handboek voor D/s-relaties".

Voorbeelden van een dergelijke invulling zijn:

- de sub heeft doorlopende opdrachten voor het uiterlijk
- altijd verzorgd met gelakte nagels en wel/niet opgemaakt
- kledingvoorschriften (rokjes, uitsluitend string of zelfs helemaal geen slip)
- ontdaan van schaamhaar
- de sub begroet de Dom(mes) op voorgeschreven wijze
- de sub spreekt de Dom(mes) altijd op voorgeschreven wijze aan
- de sub neemt altijd plaats aan de voeten van de Dom(mes)
- de sub biedt de Dom(mes) eten en drinken op voorgeschreven wijze aan
- de sub is elk moment van de dag beschikbaar voor sexueel gebruik
- de sub mag uitsluitend na uitdrukkelijke toestemming klaarkomen

Een D/s relatie is zelden een gelegenheidsrelatie, maar zal doorgaans langdurig(er) zijn. Een sub heeft namelijk tijd nodig om te leren op welke wijze de Dom(mes) het beste behaagd kan worden. Elke Dom(mes) zal zeer persoonlijke wensen hebben en bijzondere eisen stellen aan een sub. Een sub die een specifieke Dom(mes) perfect kan dienen is daarom niet automatisch de perfecte sub voor elke Dom(mes).


More-M

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
28-08-2002 22:17
00-00-0000 00:00
13005x


93 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 715 bezoekers.