Begrip

Ben Wa Balls

Ben Wa Balls

Je hebt ze vast wel eens gezien of er over gehoord of gelezen. De Ben Wa ballen zijn opnieuw enorm populair, wat mogelijk ook komt door het bestseller boek 'Vijftig Tinten Grijs'.

Deze Ben Wa ballen (ook wel Geisha balletjes, pleasure balls, lustballen of vaginale balletjes genoemd) bieden je erotisch genot, zijn goed voor je gezondheid en zorgen voor fijnere seks. Maar wat als je ze zelf hebt gekocht of misschien zelfs wel kado hebt gekregen? Wat kun je er mee doen? Hoe werken ze nou precies? En hoe moet je ze gebruiken? En als je nog overweegt om ze te kopen: hoe kies de juiste uit het grote aanbod?

Een mooie cadeauset met 3 formaten Ben Wa Balls

Erotisch genot en gezondheid

Ben Wa ballen zijn al eeuwen oud. Ze dienen niet alleen voor seksueel genot, maar de oefeningen die je er mee kunt doen ondersteunen de lichamelijk gezondheid en een fijn seksleven. Deze prima combinatie zorgt er voor dat de balletjes door de eeuwen geliefd waren. Hoe werken deze balletjes? Het is de bedoeling dat je de balletjes tijdens je dagelijkse activiteiten in je vagina draagt. Door zelf te bewegen krijg je voortdurend kleine erotische prikkels. Het zijn namelijk holle metalen ballen waarin een 2e balletje opgeborgen ligt. De buitenste ballen zitten min of meer geklemd in je lichaam, maar de binnenste balletjes bewegen mee met elke beweging die je zelf maakt.

Als je zelf beweegt dan wordt de rolling van de binnenste balletjes als een lichte trilling doorgegeven aan de buitenste balletjes. Hierdoor wordt je G-spot bij elke beweging zachtjes gestimuleerd. De prikkeling is niet zo intens dat je er een orgasme van krijgt, maar het kan zeker een sensuele en opwindende ervaring zijn.

Niet alleen opwinding, maar ook betere seks

De balletjes leiden niet bij alle vrouwen direct tot opwinding. Sommigen vrouwen voelen nagenoeg niets van de balletjes. Toch is het dragen van de balletjes voor alle vrouwen zinvol.

Met de balletjes train je namelijk je bekkenbodemspieren. Deze spieren vormen daadwerkelijk de bodem van je bekken en geven steun aan je organen in de buik, zoals je blaas, baarmoeder, vagina en darm. Je bekkenbodem speelt ook een belangrijk rol als je seks hebt. Ze heten niet voor niets ook wel eens: seksspieren. Ongetrainde bekkenbodemspieren lijken op elastiek waar te weinig spanning op staat. Het hangt los en verminderd de werking.

De Ben Wa helpen je om je bekkenbodemspieren te trainen. Afhankelijk van de zwaarte van de balletjes kost het je inspanning om de balletje ‘binnen te houden’. Hiervoor moet je je bodembekkenspieren aangespannen houden. Hoer zwaarder de ballen hoe meer spierspanning je nodig hebt. En hierdoor train je automatisch je bekkenbodemspieren, waardoor ze sterker worden. Door de balletjes ben je je ook meer bewust van je bodembekkenspieren en krijg je er steeds meer beheersing over.

Je kunt je voorstellen dat je met sterke bekkenbodemspieren meer controle en gevoel hebt en dat dit zorgt voor fijnere seks en krachtiger en intensere orgasmen. Wat ook een fijn gevoel oplevert voor je partner.

Mooie Chinese Ben Wa Balls

Hoe gebruik je Ben Wa ballen?

  1. Verwijder de ballen uit de verpakking en maak ze schoon met warm water of een special reninigingsmiddel voor seksspeeltjes. 
  2. Breng een beetje glijmiddel aan op de balletjes en eventueel op de ingang van je vagina. Dit vergemakkelijkt het inbrengen.
  3. Breng het eerste balletje in door een lichte druk uit te oefenen. Je zal merken dat deze na enige weerstand vanzelf naar binnen glijdt.
  4. Als er een verbinding tussen de balletjes zit dan duw je deze ook naar binnen. Hierna breng je het 2e balletje in op dezelfde manier als de eerste.
  5. Daarna kun je met een vinger de balletjes verder naar binnen duwen tot je voelt dat ze prettig zitten en niet meer vanzelf naar buiten vallen. Als er een touwtje of lusje aan de balletjes zit dan blijft deze buiten je vagina.
  6. Voor het verwijderen trek je met lichte druk aan het touwtje of lusje. Eventueel kun je vagina eerst nog insmeren met wat extra glijmiddel.

Je kunt de balletjes gewoon dragen tijdens dagelijkse activiteiten zoals het huishouden, boodschappen doen of de kinderen uit school halen. Niemand zal merken dat je de Ben Wa ballen draagt.

2 Ben Wa Balls verbonden met een koordje.

Welke balletjes moet ik kiezen?

Er zijn heel veel verschillende soorten Ben Wa. Je ziet ze in allerlei materialen, zoals metaal, kunststof, rubber en zelfs hout. Ook bestaan er allerlei uitvoeringen zoals losse balletjes in een set van 2, 3 of 4 of balletjes die met een touwtje met elkaar verbonden zijn.

Het principe blijft echter hetzelfde ongeacht de benaming of het type uitvoering. De zwaarte en de omvang van de ballen bepalen de ‘moeilijkheidsgraad’. Kleine zware ballen zijn moeilijker in te houden dan grotere lichte ballen. Grotere ballen voel je trouwens beter zitten en worden doorgaans als opwindender ervaren.

Licht: Ben je beginner, 50-plusser of ben je recent bevallen? Kies dan wat groter ballen die wat minder zwaar zijn. Ballen aan een touwtje zijn eenvoudiger in te brengen en te verwijderen.

Medium: Ben je al wat meer gevorderd kies dan de wat kleinere, zwaardere ballen.

Zwaar: Ben je een ervaren gebruiker en wil je vooral je bekkenbodemspieren trainen? Kies dan de kleinste, zware ballen. Deze zullen je wat minder erotisch prikkelen, maar zijn wel erg effectief bij het trainen van je bekkenbodemspieren.

Ben Wa in de BDSM

Hoewel Ben Wa ballen geen speciaal BDSM-speeltje is kun je er wel een BDSM-tintje aan geven.

Een Dominant kan een onderdanige opdracht geven de ballen in te dragen, het liefst op een moment dat dit niet verwacht is. Bijvoorbeeld tijdens een etentje of een feestje. 

Een andere optie is een verplichte training van de bodembekkenspieren, zoals in de uitleg beschreven. De zwaarte van de Ben Wa ballen kan gedurende de training worden opgevoerd. 

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling 2x
24-05-2014 23:44
16-12-2016 12:21
7987x


72 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 707 bezoekers.