Begrip

Piercings

Piercings en BDSM

Voor veel mensen zijn piercings niet alleen een lichamelijke verfraaiing, maar hebben ze wel degelijk ook iets te maken met hun sexualiteit. Het spreekt, ze laten iets zien, en soms zijn ze ook handig en praktisch te gebruiken. Denk maar aan de piercings die je bijvoordbeeld op schaamlippen laat zetten en die je vervolgens met een slotje dicht kunt doen.

Omdat er toch een heel grote groep SM-ers is die piercings binnen hun leefstijl vindt passen zal ik de meest gangbare piercings aan jullie voorstellen :)

Tongpiercing

De meest eenvoudige en meest voorkomende versie is een enkele piercing in het midden van de tong, maar meerdere piercings zijn ook mogelijk. Het plaatsen van een tongpiercing is moeilijker dan veel andere piercings, omdat hij niet alleen in het lichaam wordt aangebracht, maar ook spierweefsel doorboort. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met de positie van aders en bloedvaten in de tong. Met het gedeelte onder de tong, het frenulum, moet ook rekening worden gehouden, evenals met de positie van het sieraad ten opzichte van tanden en tandvlees om de kans op schade te voorkomen.

Mensen met een tongpiercing zeggen dat het -lekker- is om zelf mee te spelen, waarmee ze het ronddraaien en bevoelen van de piercing in de mond bedoelen. Ook zou het zoenen met een tongpiercing lekker zijn en bij het Beffen kan het stimulerend effect groot zijn.

Na het zetten van de piercing kun je 3 tot 7 dagen last houden van een opgezette tong en het genezen duurt tussen de 4 en 6 weken.

Tong piercing

Tepelpiercing

De tepelpiercing lijkt favoriet bij zowel mannen en vrouwen. Na het genezen is het mogelijk om je piercing erg persoonlijk te maken. Bij een gemiddelde piercingshop kun je uit honderden verschillenden een keuze maken. Van kleine staafjes tot heel specifieke versieringen in alle kleuren van de regenboog.

Het meest gangbare is een piercing die horizontaal geplaatst wordt, en dan met een ringetje of een staafje. Maar ook verticaal en diagonale plaatsing is mogelijk.

Hoe lang het duurt voor een tepelpiercing genezen is hangt sterk af van een aantal factoren. Niet iedereen geneest even snel, niet iedereen verzorgt zijn wonden even goed en als je rookt of op andere manier gevoeliger bent voor onstekingen zal het langer duren. In het algemeen zul je na 10 weken toch wel in staat moeten zijn om je eerste piercing te vervangen door een meer persoonlijk exemplaar.

Houdt met het plaaten van knijpers of tepelklemmen wel rekening met een aantal dingen. Uitscheuren van piercings is waarschijnlijk niet de bedoeling, en vaak is er te weinig ruimte om een klem goed te plaatsen. Dus ofwel geen klemmen, of wel aangpaste klemmen en goed opletten waar je ze plaatst. Tevens zijn de meeste piercings niet geschikt om er gewichten aan te hangen. Laat je bij je piercer goed voorlichten als je dat wel wilt (laten) doen.

Tepelpiercing

De Prince Albert Piercing

Deze piercing was al bekend in de Victoriaanse tijd. Een meneer ontwikkelde hem omdat je met de ring door je eikel en het gebruik van een touwtje je piemel straks langs je been kon binden. Er werden in die tijd zeer strakke broeken gedragen en een zogenaamde bobbel in je broek was niet wenselijk.

De ring is vernoemd naar Albert van Saksen-Coburg en Gotha, de echtgenoot van de britse koningin Victoria en hoewel de piercing toen dus al wel bekend was is er geen bewijs dat de prins de piercing zelf ook had laten zetten.

De genezingstijd schijnt erg mee te vallen: tussen de 4 en 6 weken. Dat het zo snel geneest schijnt te komen doordat urine steriel is en dus ontsmet, maar ook omdat het weefsel vaak goed doorbloed is en erg elastisch is. De piercing wordt in het verlengde van de piemel geplaatst.

Of er voordelen zijn bij het hebben van sex is erg onduidelijk. De literatuur laat zich er maar mondjesmaat over uit en spreekt elkaar tegen. Aangenomen wordt dat het voornamelijk als sieraad beschouwd wordt.

Prince Albert

Ampallang

Deze piercing gaat dwars door de eikel heen. Horizontaal dus en schijnt een redelijk risicovolle ingreep te zijn. Bij plaatsing gaat de staaf of ring dwars door de plasbuis of wordt met grootste zorg geprobeerd de plasbuis juist te ontwijken. Redelijk bloederig ook en de genezingstijd kan tot wel 6 maanden of langer duren.

Ook deze piercing schijnt alleen voor de versiering genomen te worden.

De Ampallang

Frenum

Deze piercing wordt een frenum genoemd maar is eigenlijk een verwijzing naar de plek waar hij gezet wordt:  het frenum. Oftewel net onder je eikel, net onder waar je voorhuid vast zit (het toompje). Er wordt over het algemeen een staafje gebruikt en gaat alleen door het vel en niet zoals de voorgaande piercing echt door de hele eikel heen.

Het is ook mogelijk om een ring te plaatsen op deze plek. De grote van de ring moet dan zo zijn dat hij bij een Erectie mooi in de gleuf valt net onder je eikel. Je snapt dat een te kleine ring niet helemaal handig is. Bloed kan dan wel naar je eikel toe vloeien maar gaat er niet meer uit. Een ritje naar het ziekenhuis lijkt dan bijna niet te vermijden, omdat het een heel slecht idee is om bloed voor lange tijd niet door te laten stromen. Handiger is het om eerder voor een te grote ring te kiezen dan voor een te kleine om dat ongemak in ieder geval zeker buiten de deur te houden :)

Genezing gaat bij deze piercing vrij snel: 4 tot 6 weken.

Frenum

Guiche

De guiche of quiche wordt geplaatst in het gevoelige stukje huid tussen je zak en je anus. Ook wel het perineum genaamd. Voor de meeste mannen is deze plek een erotisch gebied en een piercing daar zou het genot verhogen.

Deze piercing is trouwens bij antropologen al lang bekend. Volkeren die wonen op eilanden in de Stille Zuidzee zouden al sinds jaar en dag deze piercing plaatsen tijdens puberteits rituelen.

Guiche

Clit Piercing

Een piercing die echt door de clitoris gaat komt niet heel vaak voor. Er zijn veel redenen waarom een clitpiercing een slecht idee zou zijn. Zo is de grote van de clitoris van groot belang. Vaak is ze gewoon niet groot genoeg om er een ring of staaf doorheen te plaatsen en is de kans dat er gevoelsverlies optreedt erg groot. De verdere anatomie is van belang om te verzinnen of de piercing horizontaal dan wel verticaal gezet kan worden.

Veel piercers zullen je deze specifieke piercing afraden omdat er altijd een kans bestaat dat je essentiele zenuwen raakt die je echt  niet kwijt wilt raken zeg maar. Genot staat voorop en als piercer wil je niet verantwoordenlijk zijn voor het feit dat de clit het niet meer doet!

Clit Piercing

Clithood Piercing

Net zoals mannen hebben vrouwen eigenlijk ook een voorhuid(je). Dit is de -hood- die over de clitoris ligt en omdat het de clitoris beschermt en zelf verder geen essentiele zenuwen heeft een prima plek om een piercing door te zetten. Deze piercing is behalve voor de versiering zeker bedoeld om voor verhoogd genot te zorgen. Bij goede plaatsing zal de piercing de clitoris kunnen stimuleren. Ook ongewild trouwens:) Tijdens het lopen, fietsen, kortom bewegen zal de piercing ook bewegen en daarmee steeds een klein beetje druk geven op de klit.

Uiteindelijk nadat de boel genezen is zou de piercing ook tijdens het sexen het plezier kunnen verhogen :)

Clithood Piercing

Piercen van de schaamlippen

De dames onder ons kunnen natuurlijk ook piercings door hun schaamlippen laten plaatsen.
Vrouwen hebben twee paar schaamlippen die ook beiden gepierced kunnen worden. Buitenste schaamlippen (de labia majora) en de binnenste schaamlippen (de labia minora). De binnenste schaamlippen worden heel vaak gekozen omdat ze gemakkelijker te piercen zijn dan de buitenste en bovendien ook sneller helen.

Piercings door de schaamlippen kunnen ook gebruikt worden voor infubilatie (het opzettelijk verkleinen van de vagina door de schaamlippen permanent met elkaar te verbinden).
Dit werd (wordt) op veel plaatsen gedaan bijvoorbeeld Ethiopië, Rome, India en Perzië. Het doel hiervan was te verhinderen dat de getrouwde vrouw met een andere man naar bed ging tijdens afwezigheid van de man (soort kuisheidsgordel).

En ook in ons land, in deze tijden, zou dat een prima reden kunnen zijn om voor deze piercings te kiezen. Er zijn in goede studio's speciale (kleine) slotjes te koop om de piercings met elkaar te verbinden. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon dragen omdat je ze mooi vindt.

Ook ook bij deze piercings is het uitkijken geblazen als je van plan bent ze te gebruiken om er gewichten aan te hangen. Piercings zijn daar niet voor bedoeld dus ook hier moet je je heel goed voor laten lichten als je ze daar wel voor wilt gebruiken.

Piercing door de clit en door een schaamlip

En dan nog dit

Nog een paar dingen die erg voor de hand liggen maar toch niet mogen ontbreken.

  • Als je een piercing gaat laten zetten doe dat dan bij een studio die goed bekend staat, erg hygienisch werkt en misschien wel bekend is bij je vrienden of bekenden. Verder is het van groot belang dat je de verzorgingstips ook echt uitvoert. Hoe beter je je piercing en dus je wond verzorgt, hoe eerder je er geen last meer van hebt, of plezier van kunt hebben.
  • Over het algemeen kun je bijvoorbeeld bij je plaatselijke GGD navraag doen welke studio's bij jouw in de buurt goed staan aangeschreven.

Ik heb geen poging gedaan om volledig te zijn in bovenstaande beschrijvingen. Ik heb een klein gedeelte van het aanbod willen uitlichten en ze aan je willen voorstellen.

MissBogey

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Uiterlijk
Piercing (geslachtsdelen)
Piercing (gezicht)
Piercing (navel)
Piercing (tepels)
Piercing (tijdelijk, nep-pierce)

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
21-09-2007 19:21
26-09-2007 12:03
20566x


73 Deelnemers op de site. 20303 Actieve deelnemers. 186 bezoekers.