Begrip

Kaarsvet

Kaarsvet

Kaarsvet wordt veel gebruikt binnen de BDSM. 
Het laten druppelen van kaartvet op iemand is een activiteit dat veel dominanten leuk vinden om te doen en veel onderdanigen lekker vinden om te ontvangen. Voor veel beginnende sm-ers is het een toegankelijke vorm binnen een sm spel, maar eenmaal verkocht schijn je het altijd lekker te blijven vinden. Vooral de combinatie van de warmte van het vet voelen en niet weten dat het gaat gebeuren kan zorgen voor een verhoogde sensitiviteit. Als je de warmte dan ook nog eens afwisselt met koude, bijvoorbeeld door middel van ijsblokjes of water, weet een sub op een gegeven moment niet meer wat te voelen. En dat kan natuurlijk een mooi spel opleveren.

Kaarsvet binnen een Japans bondage spel

Techniek en veiligheid

Omdat je toch met warmte en vuur speelt is het wel zaak op te letten wat je doet. Hieronder dus een aantal vaste gegevens die je kunnen helpen als je wilt beginnen met dit spel.

Hoe dichter op de huid je het kaarsvet laat vallen, hoe warmer. Dat betekent dat als je veilig wilt opbouwen je begint met druppelen van hoge afstand. En je de druppels gaat laten vallen op een groot oppervlak zoals de rug of billen. Want hoewel het kaarsvet van grotere hoogte minder warm zal zijn kun je als druppelaar minder goed mikken. Dus niet willen beginnen met net dat kleine plekje te willen voldruppelen, dat is vragen om moeilijkheden.

Gooi niet in een keer een hele plens kaarsvet over iemand heen. Begin echt met die ene druppel om te zien wat het effect is. Niet alleen in de reactie van de onderdanige maar ook even checken wat de reactie van de huid is. Als de huid eromheen erg rood uitslaat, en je sub roept heel hard au zou het wel eens te warm geweest kunnen zijn:) Druppel na druppel opbouwen en na een tijdje kun je redelijk goed inschatten wat iemand kan hebben. Dan kun je ook gaan varieren met de hoogte.

Over het algemeen is het zo dat als er een tweede laag over een al bestaande laag kaarsvet gegooid wordt het als minder pijnlijk wordt ervaren. Maar vaak ook treedt er een vorm van gewenning op waardoor het pijnlijke na een tijdje afneemt.

Sommige plekken op je lijf zijn nu eenmaal veel gevoeliger dan andere plekken. Waar iemand kaarsvet goed kan hebben op de buik, zullen de liezen, binnenkant dijen en bijv het holletje van je arm veel gevoeliger zijn.

Ook die plaatsen waar je huid dun en kwetsbaarder is zoals in de hals zal kaarsvet veel pijnlijker zijn dan op vlezige gedeeltes als een rug of billen. Persoonlijk zal ik kaarsvet op kwetsbare gedeeltes van het lijf altijd afraden. Dus gezicht (ogen!) en hals vind ik zelf geen goede plekken om met kaarsvet te bedruppelen.

Heftiger vorm van kaarsvet gebruik

En dan nog dit...

Gekleurde kaarsen zijn een stuk warmer dan wiitte kaarsen doordat de kleurstoffen zorgen voor een hetere verbranding. Toch kan spelen met gekleurde kaarsen wel zoals je kunt zien op bovenstaand plaatje waar een zwarte kaars werd gebruikt om een piemel geheel te -bekleden-. Begin er alleen niet mee en expirimenteer vooral eerst met witte kaarsen.

Bijenwas kaarsen zijn ook een stuk heter dan de gewone witte kaarsen, dus houdt ook daar rekening mee.

De laatste jaren zijn er ook veel zogenaamde sierkaarsen in de handel. Je kent ze wel; die met glitters, kleurtjes en andere dingen die een kaars moet opleuken. Gebruik zulke kaarsen nooit! voor je spel, je kunt niet inschatten hoe warm alle toegevoegde materialen worden en daarom nooit risico nemen.

Japanse kaarsen zijn een verhaal apart. Op veel japanse Bondage foto's zie je dat er overvloedig (rood) kaarsvet gebruikt wordt. Indrukwekkend! Maar deze kaarsen worden speciaal gemaakt voor deze traditionele japanse sm vorm en zijn een stuk minder warm dan de kaarsen die wij kennen. Ik ken overigens geen manier om deze kaarsen te verkrijgen anders dan ze in Japan te bestellen.

Verder is het bijzonder slim om water bij de hand te houden voor het geval je de huid letterlijk moet afkoelen omdat het vet echt te warm was. Bij elke drogisterij zijn er simpele brandzalven te verkrijgen voor als er lichte irritatie is opgetreden na het ontvangen van kaarsvet. Het zal echt niet zo snel gebeuren maar ga bij echte brandwonden nooit zelf aan de slag met gekochte middeltjes. Probeer, wanneer mogelijk de wond de gehele tijd onder water te houden en neem contact op met een arts.

Veel plezier en maak er een kunstwerk van!

MissBogey

Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Prikkels en Pijn
Hete was (kaarsvet) (op lichaam)

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
17-03-2007 18:51
19-03-2007 03:14
19401x


89 Deelnemers op de site. 20577 Actieve deelnemers. 691 bezoekers.