Begrip

Sling

De vertaling

Het engelse woord sling laat zich lastig vertalen.

Zo wordt er in het engels met sling vele dingen bedoeld waar we dan in Nederland hele omschrijvingen voor nodig hebben. Een draagdoek, zo eentje waarin je een baby kan dragen wordt een sling genoemd en nog veel meer dingen die bedoeld zijn om te dragen en waar hengsels aan zitten. Een katapult is een sling, een tas die je schuin over je buik draagt ook. Een mitella is een sling, en zo ook het kettingen systeem dat aan een hijskraan hangt om bijvoorbeeld containers te verplaatsen. En de bekendste: een schommel.

Gelukkig bedoelen ze met de engelse term sling ook die sling die wij in sm land graag gebruiken.

Sling met losstaand frame

De Sling

Ohhh mag ik in de sling?? Heb ik meerdere malen horen zeggen als ik op een feestje/bijeenkomst was waar een sling hing. Meestal niet te missen ook hoor zo'n ding. En niet iedereen heeft natuurlijk de gelegenheid om  in de slaap of huiskamer grote gaten in het plafond te boren en zo plek te maken voor een eigen sling. Dus als er zich dan een gelegenheid voor doet zijn er toch wel wat SM-ers die zich de kans niet van het bord laten snoepen.

Liggen in een sling schijnt heel speciaal te zijn. Het hele ding beweegt natuurlijk en daar zal je misschien even aan moeten wennen, vooral als je snel zeeziek bent of last heb van je evenwicht. Je ligt redelijk comfortable, je handen en voeten kunnen vast gemaakt worden aan de kettingen op elke hoogte die je maar wilt. Van zeer uitgestrekt tot aan losjes gebogen. Een ingebouwd kussentje of een opgerolde handdoek onder het hoofd en daar lig je dan! Helemaal klaar om bekeken, aangeraakt en betast te worden. Makkelijk ook voor de dominant, die aan alle kanten om je heen kan lopen, en je van alle kanten kan bereiken.

Handig ook omdat een sling op elke hoogte af te stellen is. Hij hangt namelijk met haken aan kettingen, waardoor het een kwestie van uitmeten is wat voor jou/jullie de meest fijne hoogte is. Wat natuurlijk afhankelijk zal zijn van de bedoelingen. Als de Dominant allerlei dingen met diegene die ligt wilt uitspoken waarbij het handig is om rechtop te staan is dat geen probleem. Wil er iemand Neuken dan is het handig om de hoogte van te voren goed af te stellen zodat je niet halverwege bedenkt dat het niet lekker gaat zo:) Een sling is ook een erg handige manier om een man anaal te neuken met een voorbinddildo. Comfortabel voor de vrouw ook vooral, die kan op deze manier staand neuken. Zorg wel dat je slaaf met zijn billen tot op het randje van de sling schuift alvorens je zijn benen vast maakt.

Over neuken gesproken: er zijn slings in de handel die daar speciaal voor gemaakt zijn. Geen sling waarop je ligt maar waar je met je benen in twee afzonderlijke lussen gaat. Eventueel met een veiligheids lus rond je middel waardoor je niet voor of achterover kunt klappen. Deze slings zijn speciaal gemaakt om meer standjes uit te kunnen proberen met sexen. Omdat je er makkelijk in kunt draaien, ook weer de hoogte kunt verstellen, kortom, makkelijk hanteerbaar bent.

Veiligheid

Het is zaak echt goed te weten wat je doet als je een sling gaat monteren. De ophanging is natuurlijk van het grootste belang daar iemand met volle gewicht in een sling komt te hangen plus dat er nog gewicht bijkomt omdat de boel gaat bewegen, er geneukt wordt of iemand er half of geheel overheen gaat hangen nog. Een sling met minimaal 5 of 6 ophang punten is het meest veilig omdat je op die manier de druk verdeelt. Gebruik goede stevige kettingen en let vooral ook op de haken waarmee je de boel vast klikt. Veiligheidshaken die je niet alleen kunt klikken maar ook kunt vastdraaien zijn het meest handige om de sling zelfs vast te maken.  Bij het vastmaken van je prooi aan de sling en of haken moet je in de gaten houden dat iemand wel vast gemaakt moet worden, maar ook weer snel los gemaakt moet kunnen worden. Paniekhaken of touwen met een knoop die je in een ruk los trekt is hier misschien het meest handige.

Als je een sling gebruikt met twee lussen waar men in moet gaan zitten/hangen moet je er altijd voor zorgen dat iemand niet naar voor of achter kan klappen. Als er standaard dus geen lus voor om het middel is bij geleverd is het verstandig zelf een lus te maken van touw en op die manier toch extra veiligheid te bieden.

De meeste lig slings zijn gemaakt van leder of canvas. Leder is het meest hygenisch omdat je dat makkelijk schoon kunt maken zonder een wasmachine te hoeven gebruiken.

Er zijn bij de VSSM op verschillende locaties in het land WAC groepen, waar je de gelegenheid krijgt om zelf SM spullen te maken. De meeste van die groepen hebben ook patronen van slings en zou je er dus zelf een kunnen maken.

MissBogey

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Beperken bewegingsvrijheid
Immobiel maken
Ophangen (horizontaal)
Seksualiteit en Erotiek
Ombind dildo's (anaal)

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
26-01-2007 12:54
28-01-2007 14:03
16662x


57 Deelnemers op de site. 20585 Actieve deelnemers. 503 bezoekers.