Begrip

Maskers

Zogenaamd standaard leren masker

Verschillende soorten maskers

Je kunt het zo gek niet verzinnen en het is er. Maskers van leder, van rubber en lycra. Maskers met veren, riemen, ringen, slangen, neusgaten, monduitsparingen en met het uiterlijk van biggen, honden en paarden.

De meest gangbare maskers zijn toch wel de maskers van leer en rubber die nauw aansluiten en die je met een rits of veter aan de achterkant vast maakt. Deze hebben dan vaak een opening ter hoogte van mond, neus en ogen. Vanuit dit beginsel zijn er allerlei varianten mogelijk. Zo kun je er voor kiezen om een masker aan te schaffen met alleen de mogelijkheid te ademen door de neus. Of een masker waar je een gag of blinddoek aan vast kunt maken.

Raadzaam is altijd om een masker eerst te passen voor je het koopt. Draagcomfort is erg belangrijk, maar je wilt ook dat de uitsparingen voor de ogen bijvoorbeeld echt op de goede plaats zitten.

Masker met vele mogelijkheden

Doel

Waarom zijn er zoveel mensen binnen de SM scene die gebruik maken van maskers, vraag ik me wel eens af. Bij navraag springen er twee redenen uit.

Ten eerste het onherkenbaar maken van het gezicht. Zeker als je met mensen speelt die je niet kent, je niet herkenbaar wilt zijn is een masker natuurlijk een goede optie.

Ten tweede zegt men een masker fijn te vinden omdat het het slaafzijn benadrukt. De slaaf, slavin of sub voelt zich door een masker al in een bepaalde gemoedstoestand glijden. Een masker kan in dat geval vele dingen oproepen of uitdrukken;  je bent een gebruiksvoorwerp, je gezicht hoeft niet herkenbaar te zijn, het is niet van belang.  Je wordt gereduceerd, je bent er alleen om mee te spelen of om te gehoorzamen. Kortom: het lijkt er op dat een masker vaak een gevoel van ongelijkheid geeft ten opzichte van de Dominante persoon. Een gewenst gevoel natuurlijk in dit geval.

Er zijn meer mogelijkheden te verzinnen waarom iemand een masker zou dragen. 
Het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat het kunnen gebruiken van je zintuigen minder wordt. Je kunt niet zien, minder horen, niet spreken, niet ruiken. Allemaal mogelijke redenen.

Het uitgebreide masker op het plaatje hierboven geeft bovendien de mogelijkheid het hoofd echt te betrekken in een Bondage. Met ringen en riemen kun je het masker, dus het hoofd, vast zetten en fixeren.

Speciale maskers

Dan zijn er nog de echt speciale maskers,  vaak gemaakt om te voldoen aan een rollenspel.
Het plaatje hierboven laat een masker zien in de vorm van een hondenkop. Zo'n masker is dan natuurlijk een onderdeel van een veel groter gebeuren. Dogplay, puppyplay, fetishen. Als iemand helemaal gek is van dogplay is een hondenkopmasker natuurlijk het einde. Je kunt je beter inleven maar ook de -baas- zal jou eerder als hond zien en je zo behandelen met zo'n specifiek masker op. Ik noemde het al eerder; honden en biggenkoppen, paardenhoofden, het is allemaal mogelijk.

Er zijn maskers te vinden die een specifiek doel dienen. Een goed voorbeeld hiervan is een masker met daaraan een trechter vastgemaakt, ten einde een leuk Plassex spel te kunnen spelen. (Slikken of stikken)

Gasmaskers schijnen een heel speciale rol in te nemen. Er is een grote groep mensen die niet van maskers in het algemeen houdt maar wel van gasmaskers. Als fetish om naar te kijken, om te dragen of omdat gasmaskers bij uitstek handig zijn om met ademrestrictie te spelen. Vaak zit er een slang aan en eventueel nog een bus. De bus is een soort zuiveringsmechanisme om giftige stoffen te filteren. De bus en de slang maken het zowiezo al veel moeilijker om te ademen. Maar als je dan ook nog eens de bus en de slang kunt afsluiten snap je dat ademrestrictie en gasmaskers prima samen gaan. Ook voor  mensen met een uniformfetish kunnen gasmaskers leuk zijn.

MissBogey

Gasmasker
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
19-05-2006 23:26
19-05-2006 03:41
8789x


82 Deelnemers op de site. 20585 Actieve deelnemers. 563 bezoekers.