Begrip

Chaps

Cowboy chaps

Wat zijn chaps?

Het engelse woord chaps stamt af van het mexicaanse (spaanse) woord chaparreras.

In het nederlands is er geen goed woord voor maar worden chaps wel eens omschreven als de blote billen broek.

Van oorsprong zijn het lederen -flappen- om de benen die aan de bovenkant met een riem om de taile vastgmaakt worden en om de benen met riemen of veters bij elkaar gehouden worden. De chaps  worden over een gewone broek gedragen ter bescherming. Cowboys dragen ze om op die manier beschermd te zijn tegen weer en wind, vuil, maar ook tegen de wrijving van been tegen zadel. Verder wil je niet met je benen alleen in een spijkerbroek door bosjes rijden met venijnige takken die je om de benen slaan. Niet als cowboy zijnde in ieder geval:)
Motorrijders zie je ook nog wel eens met chaps. Ook hier is het doel bescherming. Hoewel ook blijkt dat het een modeverschijnsel kan zijn.

Chaps als SM kleding

Chaps als SM kleding zijn bijna niet meer weg te denken uit het uitgaanscircuit.

Het was al eerder bekend: sm-ers kleden zich graag sexy en redelijk bloot. Sm-ers dragen chaps dan ook niet met een broek er onder. Hooguit een miniscuul slipje of string die de schaamstreek verbergt. Het is natuurlijk juist de bedoeling dat de billen bloot zijn. Redelijk exhibitionistisch zonder toch helemaal naakt te zijn. Chaps zijn te koop gemaakt van leder of latex. In mannen en vrouwenmaten. Er zijn chaps te koop met leren veters, kwastjes, riemen, D-ringen, ritsen en in verschillende kleuren. Net wat jij mooi vindt of wat voldoet aan jouw fetish.

MissBogey

Chaps van leer, bij elkaar gehouden door veters
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
20-04-2006 18:32
21-04-2006 00:11
8225x


80 Deelnemers op de site. 20303 Actieve deelnemers. 204 bezoekers.