Begrip

Cane

Bamboe in een pot

Betekenis

Het engelse woord cane betekent stok en het meest wordt het woord gebruik in de zin van een wandelstok. Maar ook wordt met cane bedoeld de ranke, flexibele stam of tak van een plant, struik of boom. Riet is een voorbeeld van het engelse verzamelwoord cane.

Het werkwoord caning betekent zoveel als: Slaan met een cane, dus met een (flexibele) stok, zoals ze in vroegere tijden nog wel eens gewend waren te doen bij werknemers, slaven en schoolkinderen.

Gebruik van een cane

Ook binnen de sm betekent een cane een flexibele stok maar dan een die speciaal ontwikkeld of bedoeld is om er een masochist mee op de billen te slaan. Of een niet-masochist toch te willen straffen op niet zachte wijze.

Want laat ik over 1 ding gelijk duidelijk zijn. Een cane is geen zachtaardig ding. Hoewel je er zacht en hard mee kunt slaan, langzaam en snel, altijd is de Pijn die het oplevert fiks te noemen. Dus zeker niet voor iedereen weggelegd. Niet iedere masochist of onderdanige -trekt- een cane, maar ook niet iedere sadist of Dominant kan zomaar aan een cane beginnen. De cane heeft bijvoorbeeld een uitzonderlijke veerkracht en als je geen ervaring hebt met het slaan met een cane zal ie zeker ergens terecht komen waar je de hem niet bedacht had. En als je dan in je achterhoofd houdt dan een slag met de cane zeer hard kan aankomen en forse striemen kan opleveren is het handig eerst te oefenen.

Slaan op een kussen bijvooorbeeld is een mooie manier om te voelen hoe de cane in je hand ligt en reageert. Probeer hem volop uit voor je begint aan het slaan op een levend wezen. Andermans techniek afkijken is ook een mooie manier om zelf te leren natuurlijk.

Als je de billen van je object caned moet je niet gek opkijken dat 1 slag wel 2 striemen oplevert. Het is namelijk aan de weerszijden van waar de cane beland waar de huid het meest opgerekt en -gekneusd- wordt.

Er kan op verschillende plekken op het lijf met een cane geslagen worden. Maar de beste plek blijkt toch de kont te zijn. Vlezig, groot genoeg en makkelijk te raken. Voor de liefhebers kun je ook de bovenbenen proberen, achter en voorzijde. Pas wel op dat je niet rechtstraaks op botten slaat, het gezicht mishoudt en de plekken waar de aderen erg aan de oppervlakte liggen. Houdt ook rekening met het feit dat een striem gemaakt door een cane weken zichtbaar kan blijven. Plan je bezoek aan de dokter of de sauna dan ook goed!

Nog een laatste tip: Neem redelijk afstand als je gaat slaan met de cane. Anders is de kans groot dat het laatste stuk van de cane om de billen krult. Waar je dan bedoelde om op de billen te slaan zal de ergste pijn en de ergste beschadiging van de huid aan de zijkant ontstaan op de dijbenen of in het ergste geval in de taille.

Rotan cane met gebogen handvat

Materialen

Zoals al eerder vermeld zijn de meeste canes gemaakt van rotan (pitriet) of van bamboe.  De rotan canes zijn helemaal glad en in die van bamboe wil je nog wel eens een bobbeltje tegenkomen, daar waar van nature een knoop zat.  Verder zijn er canes te koop van fiberglas, nylon en canes bedekt met leer of rubber. Ook zijn ze te koop van staal of aluminium maar goed is dan je te realiseren dat deze  niet flexible zijn. De lengte en dikte van een cane kan ook verschillen. Een lange cane is niet aan te raden voor beginners, en over het algemeen geldt: hoe dikker hoe minder pijnlijk. Maar de verschillen zijn hier minimaal. Een cane is zoals eerder gezegd, hoe dan ook pijnlijk.

Cane van staal en dus niet flexibel

Rollenspellen

Je ziet de cane nog al eens verschijnen in verschillende rollenspellen. Een duidelijk voorbeeld is natuurlijk dat spel waarin de onderdanige een stout schoolmeisje of jongetje speelt en de meester of juffrouw de student moet straffen. Rokje of korte broek aan, lange kniekousen en de onderbroek tot op de enkels laten zakken. Vooroverbuigen en de straf in ontvangst nemen. Bij rollenspellen waarin afstraffing een groot onderdeel is zoals: strafkampen, kostschool of tuchtschool fantasie, zal een cane vast niet ontbreken.

MissBogey

Straf

Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
20-04-2006 16:37
21-04-2006 00:11
13713x


88 Deelnemers op de site. 20303 Actieve deelnemers. 210 bezoekers.