Begrip

Dwangbuis

"ouderwetse"  dwangbuis

Algemeen

Een dwangbuis werd vroeger alleen binnen de psychiatrie gebruikt. In gevallen dat een patient zichzelf of anderen zou verwonden was dit de manier om mensen -mak- te maken. Een dwangbuis (straightjacket) is een soort shirt met extreem lange mouwen en hoog gesloten. Je trekt het aan als een shirt, waarna de armen over de borst gevouwd moeten worden. De lange mouwen worden daarna aan de achterkant vast gemaakt.  Verder een riem tussen de benen door om te zorgen dat het geheel niet omhoog rolt.Nog aangesnoerd en extra vastgemaakt met riemen is het een manier van fixeren waaruit zelden een bevrijding mogelijk is. Je zult een regelrechte Houdini moeten zijn wil je eruit kunnen ontsnappen.

Ik heb helaas geen informatie kunnen vinden over het feit of de dwangbuis tegenwoordig nog gebruikt wordt binnen de gezondheidszorg.

Natuurlijk is er en link te verzinnen met BDSM. Het ligt eigenlijk al voor de hand natuurlijk. Een shirt, jack, waaruit je niet kunt ontsnappen. Dat moet een waar genot zijn voor de mensen die houden van gefixeerd zijn. Of voor de mensen die er van houden een ander te fixeren c.q. te bonderen. Voordeel van een dwangbuis is dat een onderdanige die zo'n ding aanheeft nog wel kan staan zonder om te vallen en dat het onderlijf nog te bereiken is.

De commercie heeft natuulijk ook hier weer prima ingesprongen op de verschillende fetishen die een mens kan hebben. Zo de originele dwangbuis van dikke canvas gemaakt was zo kun je ze nu in het leer en latex kopen. Met eventueel extra ringen om touwen en kettingen aan vast te maken.

Dwangbuis van rubber
Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Nog niet gekoppeld aan activiteiten

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
19-04-2006 22:09
19-04-2006 01:25
7566x


101 Deelnemers op de site. 20587 Actieve deelnemers. 590 bezoekers.