Begrip

Radeerwieltje

pinwheel

Algemene info

Vroeger waren het vooral naaisters die van het radeerwieltje gebruik maakten. In modebladen zaten patronen bijgevoegd die je  moest uitraderen alvorens je je eigen kleding volgens de laatste mode kon maken. Neurologen gebruiken het wieltje om te controleren of neurologische prikkelingen doorkomen.

En prikkelingen zijn ook precies de reden waarom het radeerwieltje zo gewild is binnen de sm gemeenschap. Als je het wieltje licht over de huid laat rollen levert dat een aangenaam gevoel op. Een lekker kippenvel gevoel. Druk je harder of gebruik je een wiel met scherpere prikkers dan levert het Pijn op, en ook daar zijn liefhebbers voor. Bijna elke zichzelf respecterende SM winkel verkoopt ze tegenwoordig. Meestal van roestvrijstaal en varierend in de lengte en scherpte van de pinnen. Bij elke zaak waar ze stoffen, garen en knopen verkopen kun je de goedkopere variant vinden die het ook prima doet.

Je kunt het wieltje over een heel lichaam gebruiken, mits je rekening houdt met het feit dat sommige delen van een lijf kwetsbaar zijn. Gezicht en hals zijn met name plekken waar je de pinnen niet te hard wilt gebruiken omdat je de huid daar niet wilt doorboren.

Wheels zoals op het plaatje hier onder hebben langere en veel scherpere uitsteeksels. Onnodig te zeggen dat je ongewild iemands ogen uitsteekt bij niet opletten.

MissBogey

Dubbel pinwheel met erg lange uitsteeksels

Er is nog geen aanbeveling gegeven aan dit Begrip .

Tags

Onderstaande activiteiten uit de Checklist komen in dit Begrip voor.
Je kunt hier alle publicaties met soortgelijke inhoud terugvinden.

Prikkels en Pijn
Radeerwieltje

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
10-04-2006 00:55
11-04-2006 00:38
9001x


71 Deelnemers op de site. 20585 Actieve deelnemers. 562 bezoekers.