Boekbespreking

Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan D (Deelnemer 8) (1960)

Een boekbespreking bevat de mening van een deelnemer over een boek. Alle meningen bij elkaar helpen je om te bepalen of een boek voor jou interessant is. Heb je zelf een boek gelezen? Schroom niet om je eigen mening te delen met een nieuwe boekbespreking. Je doet er anderen een groot plezier mee.

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Boekbespreking 'BDSM dagboek Rachab (deel 1)'

Informatief

Recensie

Ik heb de schrijfster een aantal keer in levende lijve gezien. Een aantrekkelijke dame met ontegenzeggelijk een duistere kant. 

Hoe duister die kant is, kun je zelf bepalen door haar dagboek te lezen. Dat dagboek houdt ze al vanaf 2008 bij op deze website. Het werd uiteindelijk het langste dagboek dat ooit op deze webiste is geschreven, met meer dan 1300 afzonderlijke verhalen. Dit aantal zorgde zelfs voor vertragingen bij het tonen (en linken) van alle verhaaltitels. Eind 2019 was ik als webmaster genoodzaakt het dagboek op te delen in 13 afzonderlijke delen met elk zo´n 100 verhalen. Je vindt ze nu terug als Dina's dagboek deel 1 t/m 13.

De schrijfster is begonnen om uit de vele verhalen een selectie te maken en deze opnieuw te redigeren, maar nu voor publicatie als boek. Deel 1 is vers van de pers en rs_dina was zo vriendelijk mij een eerste exemplaar te geven.

De verhalen in het boek zijn voor mij herkenbaar, omdat ik het online dagboek ook gelezen heb. Rachab wisselt heftige scenes af met momenten van bezinning. Ze neemt de lezer daarin mee met haar overpeinzingen. Op die manier probeert ze aan de lezer (of aan zichzelf?) uit te leggen waarom ze is zoals ze is,  en waarom ze bepaalde behoeften heeft. Best lastig, want het is niet eenvoudig uit te leggen. Zelfs doorgewinterde BDSM'ers zullen weleens hun wenkbrouwen fronzen bij haar heftige belevenissen. 

In het boek is er weinig inleidende ruimte voor tere zieltjes. Al direct in hoofdstuk 2 beschrijft ze een ingrijpende rape-scene die gelijk de toon zet. Dit is waar haar verlangen ligt: hard, ruig, dwang, zeer vrouwonvriendelijk, seksueel gebruik en misbruik. Alles overgoten met een cocktail van lichaamssappen.

Hopelijk haken al te tere zieltjes niet gelijk af na deze opening. Wie verder leest raakt in de volgende delen steeds meer vertrouwd met de beweegredenen van Rachab. Ze blijkt dan ook veel meer dan alleen alleen een geil seksobject voor misbruik, want ze is boven allles een vrouw, een mens, een vriendin en een moeder. Haar verlangens horen bij haar en ondanks dat die erg complex zijn, is dat wel wie ze is. Al lezende ga je ook steeds meer van haar houden.

Ze deelt haar verhaal heel ruimhartig met iedereen en dat is lef hebben. Ik herhaal daarom hier een uitspraak die de schrijver Maarten 't Hart deed, over een ander boek over Rachab (de hoer van Babylon): "Wat een durf om zoveel van jezelf prijs te geven en wat bewonder ik dat!". 

More-M
BDSMzaken

Waardering

(4)

Alle boekbesprekingen van dit boek

DatumWaarderingOordeelaanbevelingteamkeuze
21-01-2020 (4)Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan D (Deelnemer 8) (1960)

Ik heb de schrijfster een aantal keer in levende lijve gezien. Een aantrekkelijke dame met ontegenzeggelijk een duistere kant.  Hoe duister die kant is, kun je zelf bepalen door haar dagboek te lezen. Dat dagboek houdt ze al vanaf 2008 ...

aanbeveling 3x
01-01-2000 (3)Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan D (Deelnemer 5) (1960)

Standaard neutrale toekenning door supportteam

aanbeveling

Openbare reacties op deze Boekbespreking

(Je moet ingelogd zijn om een openbare reactie te plaatsen)

Reacties van deelnemers op deze bijdrage

22 mrt 2020 om 21:59 uur Het is een heel mooi boek waarin ze laat zien zoals ze zich voelt en over geeft aan Ronnie bij het lezen denk je wel stop er mee maar begrijp ook dat ze de endorfinerush nodig heeft en daarom Ronnie blijft aan bidden. Ik zou ze graag eens willen ontmoeten. Vraag me ook af wanneer deel 2 uit komt. Noordzijde
Wees de eerste om deze Websitereactie een aanbeveling te geven.
22 jan 2020 om 20:55 uur Dank je wel voor deze mooie inleiding More-M en je waardering. liefs rachab (rs_dina op bdsmzaken)
Wees de eerste om deze Websitereactie een aanbeveling te geven.

Algemene gegevens

teamkeuze
aanbeveling 3x
21-01-2020 21:31
00-00-0000 00:00
736x


134 Deelnemers op de site. 19833 Actieve deelnemers. 1423 bezoekers.