Voorbeelden BDSM-contracten

Inleiding

Een contract binnen BDSM is een overeenkomst tussen twee of meer personen (meestal een dominant en een onderdanige). De geldigheid van de overeenkomst kan voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn.

In het contract staat beschreven wat er van beide partijen wordt verwacht. Dus doorgaans zijn het alle geboden en verboden. De reden waarom een contract wordt opgesteld is voor ieder natuurlijk persoonlijk. Vaak echter is de emotionele waarde van een contract de drijfveer. Het feit dat betrokkenen door het zetten van een handtekening 'er aan vast' zitten geeft een relatie een bepaalde formele status.

Uiteraard heeft een BDSM-contract in het 'normale' leven geen enkele rechtskracht. Desondanks wordt er doorgaans heel serieus met de waarde van een contract omgegaan.

Een contract is bijna altijd maatwerk. Iedere relatie heeft specifieke kenmerken. Als je dus een contract wilt opstellen zul je dat zelf moeten doen. Maar om je enig houvast te geven kun je onderstaand voorbeelden gebruiken. Je kunt aan je eigen situatie aanpassen.

Voorbeelden van BDSM-contracten

Hieronder staan een aantal uitgewerkte voorbeelden van BDSM-contracten.

 • Algemeen BDSM contract

  Een dergelijk contract is waarschijnlijk zonder al te veel aanpassingen binnen veel relaties te hanteren. In dit contract staan de verplichtingen van zowel de sub als de Dom. Ze moeten dus ook allebei het contract ondertekenen.

 • Gedetailleerd BDSM contract

  Het contract is slechts geldig voor een bepaalde periode en binnen die periode worden er specifieke zaken van de sub verlangd.

 • Life-style BDSM contract

  Dit voorbeeld is een contract waarin een slaaf zich voor altijd (24 uur per dag en 7 dagen per week) verbindt aan een Meesteres.

 • Contract van volledige onderwerping

  Dit voorbeeld ontneemt een slaaf al zijn rechten, zodat hij 24 uur per dag en 7 dagen in de week volledig onderworpen is. Aan het contract zijn bijlagen gekoppeld waarin regels voor de wijze waarop de onderdanige zich dient te gedragen en voor posities (lichaamshoudingen).

 • Spel BDSM contract

  Dit is een voorbeeld van een contract tussen een Dominant en zijn slavin. Deze overeenkomst omschrijft de gedragsregels en verplichtingen van zijn Slavin gedurende een spelperiode. Buiten het spel is het contract dus niet geldig.


82 Deelnemers op de site. 20585 Actieve deelnemers. 563 bezoekers.